Acasa / Economic / UM Sadu folosește echipamente din cel de-Al Doilea Război Mondial

UM Sadu folosește echipamente din cel de-Al Doilea Război Mondial

um saduUzina Mecanică Sadu folosește și în prezent echipamente din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Afirmația a fost făcută de către primarul orașului Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, într-o emisiune de televiziune: „Uzina Mecanică Sadu avea, la momentul de vârf, 8.700 de salariați, iar acum își mai desfășoară activitatea mai puțin de 1.000 de salariați. În momentul de față, Uzina mecanică are o șansă, asta și pentru că există un anumit context geo-politic. Prima urgență pentru Uzina Mecanică Sadu este o infuzie de capital prin ministerul de resort, pentru retehnologizare. Nu se pot face produse competitive din punct de vedere tehnic și al prețului cu echipamente și tehnologii care țin de perioada anilor 1940, atunci când fabrica a luat ființă. Sunt anumite procese tehnologice care se fac cu aceste echipamente. Uzina Mecanică Sadu a fost înfiinţată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi lucrează şi acum, pe anumite segmente, cu echipamente care provin de la înfiinţarea fabricii”.

Forţa de muncă este îmbătrânită

Constantin Bobaru a spus că Uzina Mecanică Sadu are un plan de retehnologizare în valoare de cinci milioane de euro: „Uzina are un plan de retehnologizare, care trebuie actualizat, pentru că este făcut în urmă cu patru-cinci ani. În documentaţia respectivă este o sumă de cinci milioane de euro, bani care nu trebuie să fie daţi într-o singură tranşă. Nu te poţi bate pe această piața cu unități care investesc.

Primarul orașului Bumbești Jiu susține că personalul uzinei este îmbătrânit: „Forţa de muncă are o anumită vârstă, este îmbătrânită şi trebuie pus ceva în loc. Acolo se desfăşoară o activitate economică care nu-şi găseşte o forţă de muncă bine pregătită foarte repede. Personalul trebuie pregătit şi instruit corespunzător”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*