21.6 C
Târgu Jiu
marți, mai 24, 2022
AcasăEconomicUn deputat, sprijin pentru pensionarii din minerit

Un deputat, sprijin pentru pensionarii din minerit

Deputatul PNL Gorj Dan Vîlceanu a primit asigurări, de la Casa Naţională de Pensii, că pensionarii din minerit care au ieşit din câmpul muncii între anii 2011-2013 vor primi pensiile recalculate în cel mult 90 de zile.

mineri1Mai multe persoane pensionate din sistemul minier în anii 2011-2013 nu au beneficiat de recalcularea pensiilor conform Legii 155/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, deşi colegii lor, pensionaţi în anii 2014-2016, au primit indemnizaţiile recalculate. Această situaţie a apărut ca urmare a schimbării aplicaţiei informatice prin intermediul căreia angajaţii caselor de pensii efectuau recalcularea pensiilor, în funcţie de prevederile noii legi. În aceste condiţii, mai mulţi pensionari care nu au beneficiat de aceste recalculări, deşi au depus cereri în acest sens, au solicitat sprijinul deputatului Dan Vîlceanu. Parlamentarul a discutat cu preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice, Ileana Ciutan, şi a primit asigurări că situaţia va fi remediată în cel mult 90 de zile.

Recalcularea pensiilor, conform prevederilor Legii nr. 155/2016, se face doar la cerere, pensionarii trebuind să depună solicitări în acest sens, la casele judeţene de pensii.

CEO, mai multe emisii de CO2 în 2022

0
Complexul Energetic Oltenia va produce, anul acesta, mai multe emisii de CO2, raportat la anul...

Weber cere ministrului Energiei să solicite renegocierea restructurării CEO

0
Deputatul PSD de Gorj Mihai Weber cere ministrului Energiei, Virgil Popescu, să solicite Comisiei Europene...

Un medic îi invidiază pe pensionarii CEO

0
Un medic din județul Gorj îi invidiază personalul Complexului Energetic Oltenia(CEO) care iese din sistem...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!