8.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăEconomicUn nou atac între sindicatele din CEO. “Roșca, Kim Jong-un-ul de la...

Un nou atac între sindicatele din CEO. “Roșca, Kim Jong-un-ul de la Roșiuța”

Se inflamează și mai mult spiritele între sindicatele din CE Oltenia. Un schimb dur de replici a avut loc între președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța și unul dintre protestarii din Piața Prefecturii. Nelu Roșca îl acuză pe Manu Tomescu de faptul că nu a realizat nimic pentru colegii din minerit în afară de acțiunile de genul “hau-hau”. În replica Tomescu îl ironizează comparându-l cu președintele coreean Kim Jong-un.

Sindicalistul Nelu Roșca s-a iritat după ce protestatarii au făcut trimitere la boșii din minerit care s-au îmbogățit pe spinarea cotizanților. “Eu am scris un proiect legislativ în acest sens care produce efecte și nu am fost în stradă să solicit sprijin. Am căutat ca totul să se rezolve pe calea dialogului. Este treaba dumnealor ce fac. Faptul că am o altă viziune vis a vis de acest aspect nu înseamnă că ei sunt buni și noi răi. Eu vreau să le readuc aminte, mai ales lui Manu Tomescu, care vorbește mereu de boșii din sindicate. În aparatul de conducere a FNME șase oameni sunt din Rovinari, dintre care 2 sunt din Sindicatul Energia Rovinari. Nelu Roșca este reprezentantul unei organizații sindicale de bază. Faptul că vor să dea cu nămol în unul și alții, eu îi întreb ceva. În afară de hau-hau, să-mi prezinte și mie ce a rămas de pe urma lor din mișcarea sindicală”, a spus Nelu Roșca, la un radiou local.

Roșca, Kim Jong-un-ul de la Roșiuța

Reacția din partea protestatarilor nu a întârziat să apară. Manu Tomescu i-a întors acuzele. “Au început să se agite boșii federațiilor, deranjați de atitudinea noastră, a celor care protestăm în Piața Prefecturii din Tg-Jiu, de 9 săptămâni. În ceea ce-l privește pe Roșca, Kim Jong-un-ul de la Roșiuța, se vede clar că este tare deranjat de acest protest și mai ales de cele două revendicări ale protestului nostru! Așa că în ceea ce-l privește pe cel care se crede buricul pământului, fac câteva precizări:

Îmi amintesc că în interiorul FNME au fost discuții aprinse, eu fiind susținut de președintele Mitrescu împreună cu colegii mei din Sindicatul Energia Rovinari, dar și de liderii de la Sindicatul Liber Roșia. Iar datorită „hau-hau-lui” de-atunci,  FNME a avut întâlniri cu parlamentarii de Gorj pe tema reducerii vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia.

După întâlnirile avute cu FNME, Domnul Deputat Vilceanu a inițiat un proiect de încadrare a minerilor și energeticienilor la condiții speciale de muncă, iar parlamentarii PSD au preluat proiectul fostului deputat și lider de sindicat, Severus Militaru, proiect care mai adauga încă o lună în plus a celor care erau încadrați în condiții deosebite.

De proiectul regretatului Severus Militaru, s-a lipit și Roșca, exact cum se lipește timbrul pe scrisoare, ținând cu tot dinadinsul să primească laudele politico-sindicale, dar fără să recunoască nici măcar odată că cele două inițiative legislative au fost generate sub presiunea ” hau-hau-lui” făcut de mine și de colegii mei de la Sindicatul Energia Rovinari, împreună cu cei de la Sindicatul Liber Roșia!

Ce s-a întâmplat în continuare am văzut cu toții! Proiectul Domnului Deputat Vilceanu nu a fost susținut, ba dimpotrivă, tocmai Kim Jong-un-ul de la Roșiuța fiind unul dintre liderii de sindicat care s-a opus cel mai vehement!  Proiectul regretatului Severus Militaru susținut de parlamentarii Circiumaru, Scarlat Iriza și Mihail Weber, a fost adoptat, fiind votat chiar și de Domnul Deputat Vîlceanu, și la insistențele noastre, gandindu-ne ca măcar să ne alegem cu ceva decât cu nimic!

Însă chiar dacă atunci boșii federațiilor promiseseră oamenilor că vor încadra și celelalte locuri de muncă din C.E.O, la condiții deosebite, au rămas doar promisiuni și minciuni iar discriminarea s-a accentuat între cei încadrați în condiții deosebite și cei fără, iar astăzi existând riscul ca și cei care încă mai sunt în condiții deosebite, să piardă acest drept!

Și nu în ultimul rând, iată că tot datorită „hau-hau-lui” nostru timp de peste 9 săptămâni, astăzi a îndrăznit și Kim Jong-un-ul de la Roșiuța să gângurească și el despre creșteri salariale!

În încheiere îl sfătuiesc să lase gargara, pentru că oamenii nu mai pot fi păcăliți cu propaganda de tip Coreea de Nord, și nici dacă mai regizează filme proaste de scurt metraj gen pornirea excavatorului în gol, sau scandări la comandă prin sălile de apel”.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -