14.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 6, 2022
AcasăEconomicUn parlamentar susține că sunt soluții pentru deblocarea Carierei Roșia

Un parlamentar susține că sunt soluții pentru deblocarea Carierei Roșia

Unul dintre parlamentarii de Gorj susține că există soluții pentru deblocarea activității la Cariera minieră Roșia din Complexul Energetic Oltenia.

Deputat Mihai Weber

Deputatul Mihai Weber, liderul PSD Gorj, este de părere că vor fi luate toate măsurile, astfel încât Complexul Energetic Oltenia să se poată baza în continuare pe cărbunele de la subunitatea minieră de la Roșia. „Sunt convins că există soluții și că acestea vor fi aplicate, în așa fel încât să continue activitatea la cea mai mare carieră minieră din Complexul Energetic Oltenia”, a declarat Mihai Weber.

Este de amintit că Tribunalul București a suspendat Acordul de Mediu al Carierei Roșia, la solicitarea unei organizații non-guvernamentale. De exemplu, ecologiștii arată, în cererea de suspendare/anulare a acordului de mediu pentru exploatarea minieră Roșia, că se pun în pericol specii protejate ”care au nevoie de protecție strictă și care se regăsesc în zona de proiect” potrivit OUG 57/2007 și Directivei europene 43 din 1992. Chiar dau și exemple de astfel de specii: Lacerta viridis, Lacerta agilis și Carduelis carduelis. Spuse în latină, denumirile capătă o sonoritate aparte, dar pe românește își pierd din importanță, pentru că, de fapt, este vorba despre gușter (Lacerta viridis), șopârlă (Lacerta agilis) și sticlete (Carduelis carduelis)! Juriștii Complexului Energetic Oltenia încearcă la Curtea de Apel București să suspende decizia Tribunalului București, până când va începe judecata de fond. Aceasta este programată luna viitoare.

Cariera Minieră de la Roșia este vitală pentru Complexul Energetic Oltenia, având în vedere că produce câteva milioane de tone de lignit anual și alimentează cea mai importantă termocentrală a Complexului Energetic Oltenia, respectiv cea de la Rovinari.

Măsura care ajută mii de familii din Gorj

0
Familiile care își încălzesc locuințele cu lemne vor trece mai ușor peste această iarnă, care...

Weber: „3.000 de lei salariul minim, o măsură marca PSD”

0
Propunerea deputatului PSD de Gorj Mihai Weber, de majorare a salariului minim, a fost acceptată...

PSD continuă măsurile pentru sprijinirea românilor

0
Prețuri mai mici la pompă. După boom-ul din stațiile PECO, șoferii pot observa o scădere...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!