Veste bună pentru comercianţi!

0
37

magazinTaxa pe valoarea adăugată s-a redus începând de ieri de la 24% la 9% pentru alimente, băuturi nealcoolice şi alte produse, măsură care bucură, dar în acelaşi timp dă şi bătăi de cap mediului privat din judeţ. Unităţile de service au fost solicitate de către comercianţii din judeţ, nevoiţi astfel să opereze noile modificări în casele de marcat.

Conform noilor prevederi fiscale, reducerea TVA este aplicată la o gamă variantă de produse alimentare, mediul privat susţinând în parte că măsura fiscală luată este una binevenită. Agenţii economici au venit chiar şi ieri, în prima zi de aplicare a unui TVA de 9%, la unităţile de service în vederea operării în casele de marcat. „Consider că este un avantaj atât pentru agentul economic, cât şi pentru cumpărători, se fac vânzări, eu aşa cred că este o măsură bună”, a declarat unul din agenţii economici, veniţi să opereze în casa de marcat.

Orzan: „o măsură economică bună”

Gheorghe OrzanLiberalul Gheorghe Orzan consideră că măsura fiscală luată este bună sub aspect economic, însă acesta susţine că se impunea a se face o reduce la toate produsele. „Este o măsură bună din punct de vedere economic, dar trebuia făcută altfel, era mai simplu să fi modificat la toate produsele decât să facem o selecţie, tehnic este foarte greu de realizat. Noi am lucrat în toate aceste zile pentru a onora solicitările de la comercianţi, încât aceştia să-şi poată desfăşura activitatea de ieri”, a explicat Gheorghe Orzan. La acest capitol se mai regăsesc produsele de morărit şi panificaţie, care beneficiază de TVA de 9%, încă din luna septembrie, a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here