Vicepremierul a vizitat şi Cariera Roşia, acolo unde există probleme cu exproprierile

0
43

Vicepremierul Costin Borc s-a aflat, ieri, la Târgu-Jiu, unde a purtat discuţii cu autorităţile judeţene şi locale. Borc a stat de vorbă timp de o oră şi cu managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia, Ionel Ilie, dar şi cu câţiva lideri sindicali din minerit şi energie.

borc-sindicate

Vicepremierul României, Costin Borc, a declarat că principalele discuţii cu factorii de răspundere din Gorj şi Complexul Oltenia au fost legate de partea minieră a companiei, în special de problemele întâmpinate în cariere privind lipsa frontului de lucru şi exproprierea unor terenuri. „Am venit să discutăm în special despre problemele legate de partea minieră şi de asigurarea terenurilor pentru exproprieri pentru anii viitori. Mă refer la Jilţ Sud, la Roşia. Cred că există soluţii pe termen scurt pentru continuarea activităţii miniere. De altfel, pentru noi CEO este o societate foarte importantă. Oricine vorbeşte şi se transmit tot felul de bârfe că se închide, că intră în insolvenţă… Am discutat cu domnul manager Ilie care ne-a spus că situaţia financiară este bună, că se fac plăţi, că încasările sunt mai mari decât plăţile şi că lucrurile intră într-un normal”, a declarat Costin Borc. Ionel Ilie, şeful CEO, i-a cerut vicepremierului să faciliteze aprobarea unor hotărâri de guvern privind deblocarea exproprierilor la carierele Jilţ Sud şi Roşia. „Am prezentat domnului vice-prim-ministru principalele problemele ale Complexului Energetic Oltenia. Este vorba în principal de probleme de expropriere pentru a avea de lucru la Cariera Jilţ Sud şi la Cariera Roşia. I-am arătat Cariera Roşia şi am discutat la sediul companiei despre problemele societăţii pentru a putea spune că avem un viitor la societatea aceasta. Trebuie să ne ajute cu promovarea unei hotărâri de Guvern pentru Jilţ Sud şi Roşia, la fel cum s-a întâmplat pentru Jilţ Nord. Lipsa unui program de exproprieri pune în pericol viitorul Complexului Energetic Oltenia ”, a menţionat Ionel Ilie, managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia.

borc-la-ceo

Problemă de durată

Vicepremierul a anunţat, însă, că rezolvarea problemei exproprierilor de la CEO necesită mai mult timp, în acest sens fiind nevoie de o hotărâre de guvern care, cu siguranţă, nu va putea fi dată pe loc. „Orice problemă legată de exproprieri vizează un termen scurt. Este vorba de luni de zile. Deschiderea unor astfel de formalităţi asigură o predictibilitate şi o stabilitate procesului”, a spus Costin Borc, reprezentantul Guvernului Cioloş.

Borc, în carieră

borc-in-carieraDupă întâlnirea cu autorităţile de la Târgu-Jiu, vicepremierul Costin Borc s-a deplasat în Cariera Roşia, acolo unde administraţia CEO a întâmpinat probleme cu exproprierile unor terenuri. După vizita din teren, Borc s-a întors la centrul Complexului Energetic Oltenia pentru noi discuţii. În urma acesteia, managerul interimar al CEO, Ionel Ilie, a precizat că nu există motive de îngrijorare în ceea ce priveşte activitatea companiei. Ilie a menţionat că societatea a fost deblocată din punct de vedere financiar, iar în perioada următoare vor fi achitate, eşalonat, şi datoriile la stat. În urma vizitei făcute de vicepremier la Târgu Jiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, s-a declarat optimist în ceea ce priveşte îmbunătăţirea situaţiei de la CEO.

Aşteptat demult

borc-4În urmă cu o lună, Cosmin Popescu şi Ion Călinoiu i-au cerut vicepremierului Costin Borc să vină cât mai repede la Complexul Oltenia, întrucât societatea nu are o conducere stabilă, iar activitatea întâmpină dificultăţi din mai multe puncte de vedere. „Mă bucur că a răspuns invitaţiei noastre. Sunt convins că pe termen scurt se vor rezolva problemele companiei. Ştie bine zona şi problemele cu care se confruntă şi sunt sigur că se va implica”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here