Vîlceanu despre Strategia Energetică: trebuie o analiză mai realistă şi să ne calăm pe posibilitatea de investiţii a României

0
18

Dan ValceanuPreşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, consideră Strategia Energetică una nerealistă, care nu se bazează pe posibilitatea de investiţii a României. În acest caz Vîlceanu spune că Strategia ar putea rămâne doar o compunere.

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică Strategia Energetică a României, în care se spune clar că energia regenerabilă este viitorul.„Diversitatea mixului energetic a permis menținerea rezilienței SEN, cu depășirea situațiilor de stres generate de condiții meteorologice extreme. Totuși, în viitor, generarea pe bază de SRE va pune probleme de competitivitate capacităților pe cărbune și pe gaze,” scrie în strategia energetică.

“Mie mi se pare un document care ar fi trebuit tratat cu mai multă atenţie decât a fost tratat. Cred că anumite pasaje denotă o anumită superficialitate din partea celor care l- au elaborat şi cred că unele gafe care se pot desprinde în momentul în care citeşti acest document, lasă să se înţeleagă că a existat o grabă din partea celor de la Ministerul Energiei, lucru care nu cred că ajută foarte mult în acest moment , nici imaginea Ministerului şi nici dezbaterea în sine. Se vorbeşte în strategie despre faptul că într- un orizont de 10 ani, cărbunele va avea o pondere foarte mică sau va dispărea energia pe cărbune, lucru care nu cred că e posibil, pentru că ar trebui să ne întrebăm şi ce se întâmplă dacă România nu găseşte surse de investiţii pentru a face cele două reactoare. Mi se pare că lucrurile astea, ar tebui să le analizăm mult mai realist şi să încercăm totuşi să ne calăm şi pe posibilitatea de investiţii a României, nu numai pe nişte dorinţe ale unor specialişti sau unor oameni din minister. Cred că după punerea în dezbatere se va vorbi si despre posibilitatea investiţiilor în aceste proiecte, pentru ca strategia să nu rămână doar o compunere,” a declarat Dan Vîlceanu.

Ministerul Energiei a remis un comunicat de presă, în care scrie că 300 de specialişti au lucrat la acest document.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here