spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăEconomicVrea CEO listat pe bursă, în 2015

    Vrea CEO listat pe bursă, în 2015

    Premierul Victor Ponta speră ca anul 2015 să fie unul potrivit pentru listarea Complexului Oltenia pe bursă. Declaraţia a fost făcută de acesta la şedinţa de tranzacţionare a Bursei de Valori, acesta susţinând că aceste companii, care încă mai sunt în portofoliul Guvernului, au nevoie de o creştere a capitalului, de un management performant, dar şi de proceduri transparente de conducere, conform bizenergy.

    La deschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de Valori, premierul Victor Ponta a pus accent pe faptul că pentru dezvoltarea României este nevoie, în mod obligatoriu, de o piaţă de capital puternică. „Sunt absolut convins că existenţa unei pieţe de capital puternice este un element obligatoriu pentru dezvoltarea României. Poate sună oarecum neobişnuit din partea unui şef de guvern social-democrat, dar cu atât mai mult cred că este necesar şi este adevărat pentru România – şi apreciez foarte mult eforturile făcute în România de conducerea Bursei, de domnul preşedinte Anghel, de domnul director general Sobolewski, în colaborarea cu Autoritatea de Supraveghere Financiară”, a declarat premierul Victor Ponta. Mulţumit de felul cum s-au realizat listările la bursă a unor companii precum Transgaz, Romgaz, Nuclearelectrica, Electrica, Ponta consideră că aceste operaţiuni au fost de succes.

    CE Oltenia, în atenţie!

    Vorbind despre piaţa de capital, respectiv de listările la bursă, premierul Victor Ponta nu a uitat, nici de această dată, de Complexul Oltenia. În acest sens, conform bizenergy, premierul Ponta a spus că speră ca în 2015, Complexul Oltenia să fie listat împreună cu alte companii de stat, care au nevoie, în opinia primului ministru, de o creştere a capitalului, de management performant şi de proceduri transparente de conducere. „Acest lucru ne obligă să continuăm programul şi să reuşim cât mai curând – sper 2015 să fie anul potrivit – cu listarea Hidroelectrica, a Companiei Energetice Oltenia, a Companiei de Aeroporturi Bucureşti, a Portului Constanţa şi a celorlalte companii care încă se află în portofoliul Guvernului şi care au nevoie, în primul rând, de o creştere a capitalului, în al doilea rând de un management performant şi proceduri transparente de conducere. Aşa încât, dacă în 2013 şi 2014 au fost ani de dezvoltare pentru BVB, îmi doresc ca 2015 şi 2016 să continue”, a mai declarat premierul, conform bizenergy.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: