7.4 C
Târgu Jiu
joi, martie 4, 2021
Acasă Economic Zeci de angajaţi ar putea fi repuşi pe lista de concediere

Zeci de angajaţi ar putea fi repuşi pe lista de concediere

Conducerea CE Oltenia a renunţat la semnarea unui act adiţional cu sindicatele, la contractul colectiv de muncă! Poziţia administraţiei fiind aceea că în urma analizelor ce se vor face este posibil să se renunţe la ideea protejării salariaţilor ce au minori în întreţinere. Liderii de sindicat din cadrul FNME nu au semnat adiţionalul, aceştia propunând în schimb creşterea adaosului la salariu, de la 250 de lei la 300 lei.

2 iunie reprezintă data de la care va începe procesul de disponibilizare, iar actul adiţional, la contractul colectiv de muncă ce ar fi trebuit să se încheie miercuri, nu se va mai semna! Declaraţia aparţine şefului Departamentului Relaţii cu Comunitatea, Ion Ruşeţ, acesta declarând pentru că divergenţele existente vor face să nu se mai negocieze un act adiţional. „Noi am dat o interpretare în comisia mixtă, administraţie- sindicate. Este regretabil că în cursul zilei de ieri, partea sindicală nu a avut un punct de vedere comun, au fost divergenţe între ei. Acest lucru ne întoarce puţin înapoi, nu vom mai negocia un asemenea act adiţional în această perioadă. Disponibilizările vor începe cu data de 2 iunie. Este un aspect care ţine de parteneriat şi de respectul reciproc al partenerilor. Am discutat cu câteva zile înainte şi am aprobat în unanimitate interpretarea articolului 70. După câteva zile, din considerente de concurenţă sindicală, s-a revenit şi n-am mai reuşit să semnăm acest document. A fost o contradicţie între FNME, între cei doi reprezentanţi şi cei opt ai Univers, dar sunt aspecte pe care dânşii trebuie să le regleze între dânşii”, a declarat Ion Ruşeţ. Întrebat în ce măsură angajaţii îndeplinesc condiţiile de pensionare, dar care au minori în întreţinere, ar putea fi afectaţi de nesemnarea acestui adiţional, Ruşeţ a precizat îngrijorat că acest lucru se va vedea doar după analiza ce se va realiza în următoarele zile. Din declaraţiile făcute de acesta, este posibil să se ajungă la o renunţare a protejării salariaţilor ce au copii minori în întreţinere. „Suntem într-o analiză, se poate renunţa, dacă lucrurile stau aşa, şi la ideea protejării celor care au copii minori în întreţinere şi sunt pensionabili după data de 31.05.2017, o soluţie la care am ajuns împreună la un acord comun săptămâna trecută. Suntem în analiză! Conducerea companiei dă dovadă de responsabilitate în această analiză pe care o face şi sigur disponibilizările vor începe cu 2 iunie şi nu neglijăm în niciun fel latura umană a acestui proces dureros”.

Pârvulescu: „Nu vor fi afectaţi!”

Aşa cum se ştie, cei care nu au semnat actul adiţional la contractul colectiv de muncă sunt reprezentanţii FNME. Contactat telefonic, vicepreşedintele FNME, Dumitru Pârvulescu, a declarat că nesemnarea adiţionalului nu-i afectează pe salariaţi. „În contractul colectiv de muncă avem o clauză prin care se spune că în ultimă instanţă vor fi afectaţi cei care au copii minori în întreţinere. Nu am semnat actul adiţional, pentru că trebuie să semnezi şi ce vor salariaţii. Am cerut ca adaosul lunar de 250 de lei să crească de la această sumă la 300 lei”, a explicat liderul FNME.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente