Acasa / Economic / Zeci de angajați de la CEO au apelat la cabinetele private pentru obținerea avizelor medicale

Zeci de angajați de la CEO au apelat la cabinetele private pentru obținerea avizelor medicale

Mai mulți angajați din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) au apelat la serviciile cabinetelor private  de medicina muncii, și nu la cele oferite gratuit de Medservmin. Motivul, susține Ion Rușeț, consilier al managerului CEO, îl reprezintă obținerea facilă a avizelor medicale pentru a-și desfășura activitatea, iar problemele medicale sunt trecute cu vederea. „Au fost zeci de angajați care au apelat la cabinetele private. Nu știu motivul. Controalele medicale periodice făcute de Medservmin se fac programat timp de câteva zile sau săptămâni într-o anumită zonă. Sunt colegi care nu sunt prezenți din anumite motive. Poate au și o comoditate să se prezinte la cabinetul de medicina muncii de la sediul Medservmin și nu fac acest lucru și se duc la un cabinet particular. Trebuie să aducă fișa medicală completată cu avizele necesare pentru a se reautoriza. Sunt anumite profesii, cum ar fi cea de electrician, care necesită autorizare. Cred că există și motivul că la cabinetele private beneficiază de o îngăduință mai mare în acordarea avizelor. (…) Majoritatea colegilor noștri din producție lucrează în condiții deosebite ceea ce înseamnă că sunt condiții grele și vătămătoare, iar nivelul de stres este mult mai mare față de cei care lucrează în condiții normale“, a precizat Ion Rușeț la o emisiune de la Gorj TV.

Nemulțumiți de reevaluările medicale

Consilierul managerului CEO spune că Medservmin a dat avize medicale doar pe o perioadă de trei luni pentru anumiți lucrători cu condiția reevaluării, situația care a dat naștere la nemulțumiri: „Sunt colegi care au refuzat controlul medical periodic gratuit la Medservmin și, contracost, și-au făcut controlul medical la cabinetele private de medicina muncii. Legea nu interzice acest lucru. A venit cu toate avizele necesare pe care le-a prezentat conducerii și au fost introduse în dosarul medical. Ar trebui să se vadă de ce s-a apelat la un cabinet individual de medicina muncii și nu la această acțiune centralizată. Pot să fie justificate aceste cazuri, pot să nu fie, Ne interesează să vedem colegii care au decedat sau care se află într-o stare de sănătate mai proastă dacă au apelat la aceste cabinete. În ultimii doi ani, Medservmin, sub coordonarea de specialitate a doctorului Bălan, a dat avize legate de o reevaluare după trei luni. A dat avize limitate pe o perioadă de trei luni de zile cu condiția reevaluării medicale. Acest lucru a nemulțumit o parte din colegi. Pentru a-și reînnoi autorizația trebuie să vină la o reevaluar5e medicală. Acolo i se dă un diagnostic și i se spune că are o problemă. Nu toți colegii care au un asemenea risc merg mai departe și fac investigații suplimentare“.

2 comentarii

  1. gogu pntenogu

    Se clatina MSM – ul ? Pe cine afecteaza asta ? Pe nimeni, direct ! Problema este bucatica de „cascacval” (adica dividetele) pentru actionari. Daca MSM – ul „examineaza” 100 de salariati pe zi (cca 6 – 7 ore) cine da dovada de „bunavointa” si deliberat, practica un fel de spoiala de medicina a muncii ? Cu ce grad de acuratete se pune un diagnostic de boala cardiaca, daca medicul cardiolog „examineaza” doar niste „hartie” – traqseele de ekg, nu si salariatul ?(Scade profitul daca mai platesti si medici specialisti !!!) Si daca dupa ani de sanatate primesti un astfel de diagnostic in urma examinarii in „turma” fireste ca te „cauti” la un medic specialist in care ai incredere ! Si de ce sa te adresezi MSM-ului pentru examinari medicale de specialitate, daca nu face decat oficiul de „dispecer” sau daca vreti intermedicar – de fapt precupet de parafe ? Si astfel salaraitii platesc examinarile care de regula infirma „pe bune” diagnosticul super – specialistei Dr. Balan !
    Si a propos ! In legislatia de specialitate nu exista notiunea de „apt conditionat 3 luni” ! Exista „iunapt temporar” ! Deci cine-i superficial ?

  2. D-le Ruset, colegii dv. sunt cei de la putere si butoanele societatii! Nu incercati sa deveniti apoteotic coleg cu amaratii din productie. De fapt, toata cariera v-a fost marcata de nevoi personale, nu colective.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*