20.3 C
Târgu Jiu
miercuri, august 5, 2020
Acasă Economic Zilele orașelor din Gorj, anulate!

Zilele orașelor din Gorj, anulate!

- Advertisement -

Pandemia de coronavirus amână toate evenimentele artistice și culturale din Târgu Jiu și nu numai. În tot județul toate adunările publice de tip câmpenesc vor fi evitate. Autoritățile susțin că directiva vine de la centru și că abia din vară restricțiile ar putea fi ridicate, dacă lucrurile se vor liniști.

Restricțiile în ceea ce privește organizarea de evenimente se prelungesc. În Târgu Jiu autoritățile susțin că nu vor mai organiza nici măcar Zilele Orașului, eveniment programat pentru jumătatea luni mai. Primarul susține că sumele vor fi direcționate pentru a asigura, printre altele nevoile persoanelor aflate în izolare. „Toate evenimentele până în luna iunie- iulie se anulează inclusiv Zilele Municipiului Târgu Jiu. Nu văd cum am putea organiza evenimentul în următoarele două luni de zile. O parte din bani, dacă nu toți banii, îi voi duce pe situații de urgență prin rectificările bugetare progresive pe care le voi face. Cea mai afectată zonă va fi cea de evenimente de la nivelul Municipiului Târgu Jiu. Sunt sigur că toți vor înțelegere că sănătatea este o prioritate, în detrimentul acestor evenimente”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

În județ, aceiași situație

Și în Motru municipalitatea va lua aceiași decizie. „De ceva vreme, aceste acțiuni  sunt organizate în Motru fără nicio sumă din bugetul local. Manifestările nu vor mai avea loc în luna mai. Fie le vom suspenda de tot, fie dacă situația permite le vom organiza la o dată viitoare”, susține Gigel Jianu.

„Având în vederea situația actuală, nimănui nu îi mai arde de distracție. Încercăm să alocăm toate resursele financiare spre sectorul situațiilor de urgență. Am consumat deja 15 mii de lei pentru a cumpără combinezoane la Spital. Vom aloca noi sume de bani pentru hrana persoanelor aflate în autoizolare”, susține primarul din Târgu Cărbunești, Dănuț Birău.

Crește numărul izolaților

Între timp, în municipiul Târgu Jiu, crește numărul persoanele aflate în carantină și izolare și, odată cu ei și cheltuielile autorităților. „Am avut la Târgu Jiu fluctuații de persoane aflate în izolare. Am scăzut inițial, însă, ulterior am crescut iar. Deja asigurăm meniurile pentru 144 de persoane. Este cea mai mare valoare pe care o avem înregistrată de la începutul acestei epidemii”, a mai declarat primarul Municipiului Târgu Jiu.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Dan Ilie Morega: „Am ținut la pieptul meu un șarpe…Marcel Romanescu și-a dovedit adevărata lipsă de caracter și este doar pe interes!”

Dan Ilie Morega, președintele „Institutului de Analiză, Investigații Publice și Politice”, îl critică în termeni foarte duri pe Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu,...

De ce Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu?

Numele meu este Lazăr Elena Manuela, am urmat  cursurile facultății de Drept  din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși’’ din Târgu-Jiu iar în prezent am fost...

Consiliul Județean Dolj achită despăgubiri proprietarilor de terenuri din județul Gorj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a emis dispoziția prin care întreaga suprafață de teren supusă exproprierii în vederea derulării investiției în valoare...

Câmpeanu și Turcilă, sprijiniți pentru o nouă candidatură

Social-democrații și-au anunțat candidații pentru primăriile Runcu și Lelești. În viitoarea luptă electorală PSD va merge pe mâna actualilor primari. Primarul din Runcu Adi Câmpeanu...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini