19.5 C
Târgu Jiu
vineri, august 12, 2022
AcasăEditorialAstăzi este coronavirus, dar efectele abia de mâine se vor vedea

Astăzi este coronavirus, dar efectele abia de mâine se vor vedea

În aceste zile vorbim despre măsuri de protecție care să protejeze populația sau despre faptul că medicii au nevoie de echipamente de protecție, care se găsesc foarte greu, iar atunci când se găsesc au prețuri foarte mari. În această perioadă vedem că avem câteva focare la nivelul țării, avem orașe în carantină, iar numărul celor care se îmbolnăvesc crește de la o zi la alta. Din păcate, în această perioadă vedem și lacunele sistemului de sănătate, lacune care până în prezent nu voiam să le vedem.

Tot în această perioadă se ia măsuri pe termen scurt pentru a ajuta mediul privat, pentru a ajuta persoanele care au rate de la bancă și nu le mai pot plăti,  dar din păcate nimeni sau, aproape, nimeni nu privește pe termen lung. Această pandemie o să treacă, dar după această pandemie va urma, mai mult ca sigur, o criză financiară.

Toate sectoarele de activitate sunt devastate. În sectorul auto nu se mai lucrează, oamenii sunt trimiși acasă, transportul aerian, datorită măsurilor luate, este la pământ, cei care își desfășoară activitatea în turism sunt dispuși să-și pună la dispoziție locațiile pentru persoanele aflate în carantină, numai să poată rezista.

În același timp, mici comercianți sunt aproape de faliment, cei care lucrează în domeniul restaurantelor au fost loviți puternic de această criză, iar efectele negative se vor vedea treptat și-n alte domenii de activitate, deoarece toate domeniile economiei sunt interconectate între ele.

În această perioadă au scăzut vânzările, anumite activități au fost suspendate temporar, mulți oameni au rămas fără locuri de muncă, se întârzie foarte mult plata furnizorilor și, din păcate, multe firme se închid.

Tot în această perioadă se poate vedea clar că în perioadele de criză se pot ascunde și oportunități care devin realitate, că în ultimii 30 de ani statul român nu a fost în stare să construiească o industrie de la zero și că atunci când trebuie firmele private, care-și permit, se pot reprofila rapid în funcție de cerințele pieței.

Din punctul meu de vedere….măsurile pe care ar trebui să le ia guvernul în această perioadă ar trebui să fie punctuale și să fie ajutați, în primul rând, cei care sunt cel mai afectați de această criză: turismul, transporturile, restaurantele și cele conexe lor.

P.S. Toți vor să ajungă pe scaun, indiferent cât de mare este acel scaun pentru ei, iar când ajung acolo, datorită „pregătirii” lor profesionale, totul se prăbușește în jurul lor.

Bullying-ul și efectele sale asupra sănătății mentale

0
Bullying-ul este orice comportament nedorit sau agresiv al unei persoane care încearcă în mod intenționat...

VIDEO Poluare pe râul Șușița Verde, lângă captarea cu apă a municipiului Târgu Jiu

0
Două firme din domeniul forestier au fost amendate cu 16.000 de lei, pentru transportul si...

Iulian Popescu: „Nu sunt mulțumit de cum arată orașul Târgu Jiu din toate punctele de vedere“

0
Iulian Popescu, vicepreședintele PNL Gorj și fost secretar de stat în cadrul Ministerului Informatizării...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!