Acasa / Editorial / Circul din operele lui Caragiale s-a mutat la Târgu Jiu! Cum s-a ajuns la batjocura unei instituții de cultură

Circul din operele lui Caragiale s-a mutat la Târgu Jiu! Cum s-a ajuns la batjocura unei instituții de cultură

Am trăit să o văd și pe asta…circ într-o sală de teatru, circ pe o scenă unde au jucat unii dintre cei mai mari actori ai României, circ într-o sedință de Consiliul Local, circ în orașul lui Brâncuși. Stau și mă întreb dacă ar fi trăit Caragiale ce nume ar fi pus la acest spectacol ieftin și ce rol ar fi trecut în dreptul fiecărui personaj?

Este trist că se întîmplă așa ceva, este trist că în loc să ne concentrăm pe proiecte serioase, proiecte care să ne asigure un viitor mai bun, proiecte pentru infrastructură, pentru cultură, pentru turism, pentru școli, ne rezumăm la altfel de lucruri, încercând să aruncăm pisica în curtea vecinului.

Ne mințim singuri, sperăm să schimbăm ceva și, de multe ori, mergem pe amenințări „subtile” sau șantaj, după cum spun unele personaje, vrem probabil să vedem care este „cocoș” în curtea școlii, dar nu observăm că față de alte orașe rămânem în urmă, mult prea mult în urmă.

Repet…nu credeam să văd într-o sală de teatru oameni care huiduie, oameni care înjură, oameni care se acuză reciproc. Este inadmisibil să se întâmple așa ceva.

Este bine ca la astfel de ședințe să participe, dacă este posibil, tot orașul, dar trebuie găsită altă locație…iar cei care participă să vină cu idei pentru acest oraș. Îmi zicea cineva că suntem un oraș limitat în multe domenii. Greșit! Nu orașul este limitat, limitați sunt cei care nu au viziune să schimbe ceva, cei care nu au curaj să-și asume ceea ce fac, cei care vând spectacole ieftine pentru a-și ascunde interesele.

Orașul lui Brâncuși poate și merită mai mult de atât! Totul se rezumă să vrem mai mult!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*