spot_img
6.2 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăEditorialClopoțelul va suna diferit anul acesta

    Clopoțelul va suna diferit anul acesta

    14 septembrie, prima zi de școală pentru mulți prichindei și prima zi din acest an școlar pentru mulți alții care deja au experimentat tot ceea ce înseamnă școala.

    Fie că vin pentru prima data la școală sau fie ca-și continuă studiile, acestă primă zi de școală va fi una ieșită din tipar.

    Nu se vor mai face fastuoasele deschideri de an când toate școlile se băteau să aducă o ”personalitate”, primar sau viceprimar, oameni politici cu renume etc. Nu va mai fi invitat nici nelipsitul preot sau un reprezentant al poliției. Personal niciodată nu le-am ascultat discursurile fie pentru că sunetul lăsa mai tot timpul de dorit, fie pentru că mi se părea plictisitor sau pentru că aveam emoții pentru (re)întâlnirea cu colegii sau profesorii.

    Părinții nu mai au voie să-și însoțească copii (probabil că excepție se va face la clasele 0) și chiar nelipsitul buchet de flori nu mai este acceptat (mare gaură în buzunarul vânzătorilor de flori).

    După ”prima zi de școală” se va trece, în marea majoritate a școlilor, la cursurile în format hibrid. Adică jumătate din efectivul clasei va fi prezent la școală iar cealaltă jumătate va face cursurile online. După două săptămâni cele două grupe se vor roti.

    Prima zi de școală, pentru piticii de 6 ani care vor veni pentru prima data la cursuri va fi una cu totul ”specială”. Trecerea de la grădiniță la școală este pentru unii și așa destul de grea iar când în fața lor se va prezenta doamna învățătoare care cu o voce caldă le va spune multe dar al cărei chip sau zâmbet nu-l pot vedea, lucrurile se vor complica.

    Pandemia asta ne-a obligat să ne creștem copii în spiritul ”nu atinge, nu te apropia de copii, nu-ți îmbrățișa prietenul(a), nu socializa, stai în pătrățica ta”. Copii noștri asta au înțeles.

    Dar dacă această pandemie ne lovea acum 10-15 ani, când tehnologia nu era așa avansată. Sau și mai rău, dacă aceast virus ne ”ataca” pe vremea tovarășului Ceaușescu? Cum credeți că s-ar fi pus problema atunci?

    Nu ne rămâne decât să ne pregătim psihic și financiar pentru ce va urma. Financiar pentru că orele susținute online nu vor avea același ”impact” asupra copiilor iar noi părinții vom fi nevoiți să le găsim meditatori pentru a echilibra balanța.

    Un lucru este clar, școala nu va mai fi la fel iar cei care au de suferit sunt copii.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: