spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăEditorialDe ce nu pregătim elevii pentru viață

    De ce nu pregătim elevii pentru viață

    Surse neoficiale spun că Ministerul Educației nu renunță la materia grea și 80% inutilă (consider eu)  din școli, pentru ca elevii să nu se descurce să învețe singuri și, în acest fel, profesorii să-și poată completa salariile cu ajutorul meditațiilor…

    Ieri, când a fost întrebat de jurnaliști dacă programul „România educată” a eșuat, președintele României a spus că acesta nici n-a început (deși a fost anunțat în urmă cu 6 ani și jumătate).

    Vicepremierul Kelemen Hunor afirmă că nu simte că trăieşte în „România educată” și subliniază importanţa acordării unor salarii mari profesorilor.

    Cineva comentează pe Facebook, la articolul despre declarațiile lui Hunor: „Salarii mari !!!!dar despre performanța lor nu amintește nimic!”(referindu-se la profesori).

    Din păcate, societatea civilă din România, în adevăratul sens al cuvântului, e slab reprezentată și nu-și cere drepturile. În urmă cu ceva ani, am inițiat o petiție online, în care ceream semnăturile românilor, pentru a iniția schimbarea legislației din învățământ, în așa fel încât elevii să învețe, în școală, ceea ce le trebuie în viață. Iar asta în funcție de înclinațiile și potențialul lor. Ghici ce? Puțini români au semnat-o. Care să fie motivul?… Nu le pasă românilor? Nu au curaj? Nu cred că o inițiativă din afara legislativului are sorți de izbândă? Cârcotașii mă vor întreba cine sunt eu, să cred că oamenii mă vor urma. Dar aici nu e vorba despre mine. E vorba despre noi, despre România și despre viitorul ei…

    Stimați politicieni! Nu uitați că ÎNVĂȚĂMÂNTUL NU ESTE GRATUIT! Românii îl susțin prin taxele și impozitele plătite către stat, pentru ca statul să le educe copiii și să-i pregătească pentru viață. Haideți să-i pregătim pe copiii români pentru viața reală, în care vor fi compenteți doar dacă își vor dezvolta aceste competențe în cadrul școlii, pentru a-și atinge potențialul, în domeniul în care sunt pasionați. Nu în domeniul în care vrea mama, tata, bunica, unde e salariul mare, sau șpăgile atractive.

    Haideți, domnule președinte Iohannis, dacă tot n-ați terminat cu pregătirea programului „România educată”, să-l faceți, o dată pentru totdeauna, așa cum trebuie. Haideți să recunoaștem că sistemul educațional e defect și să-l schimbăm cu totul, nu să-l modificăm de două ori pe an, sau de câte ori se schimbă ministrul. Miniștrii vin și trec, România trebuie să rămână!

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: