19.5 C
Târgu Jiu
vineri, august 12, 2022
AcasăEditorialIartă-i Doamne, că nu știu ce fac!

Iartă-i Doamne, că nu știu ce fac!

Dumnezeu ne-a dat un răgaz, un timp prețios în care să putem lua măsurile cele mai bune pentru a ne feri pe cât posibil de acest coronavirus care dă târcoale lumii.

Deși am privit și analizat ce se întâmplă în China și Italia, nu am învățat nimic de greșelile lor. Deși ne-au avertizat și ne-au transmis să nu facem aceleși greșeli, România nu numai că gafează identic dar se mai luptă și cu ignoranța.

Oamenii nu cred ceea ce nu văd cu ochii lor. Inamicul cu care noi ne luptăm acum cu mâinile goale este invizibil. Este invizibil atât pentru oamenii de rând dar și pentru autoritățile centrale.

Suntem în război iar noi luptăm fără arme, total expuși inamicului. Puținii medici pe care îi avem acum își fac meseria cu teama și frica de a se infecta. Această bătăline nu se poate câștiga decât împreună, solidari, #staiacasă.

Ferește-ne Doamne de spital că de virus ne ferim singuri

Am ajuns să ne ferim să mai mergem în spitale de teama infectării. Unitățile medicale sunt bombe cu ceas. Privesc cu groază ce se întâmplă în nordul țării, Suceava, Iași, Câmpulung Moldovenesc…. Din ignoranța, ca să nu zic din prostia unui singur pacient, un spital întreg a fost contaminat. Repet, un spital întreg.

Să ne rugăm, atât ne-a mai rămas. Să ne rugăm pentru viața dar și putearea de muncă a medicilor și a personalului sanitar. Răul este deja făcut.

Am lăsat ca oamenii din prima linie să se infecteze. Ei trebuiau primi testați nu pilele, baronii locali sau oamenii de afaceri influenți.

Nimeni, dar absolut nimeni, care se interneză cu o altă suferință nu trebuia să intre în spital fără să fie testat pentru Covid 19 iar cadrele medicale nu intră în tură fără echipamente de protecție.

Pe noi cine ne mai salvează?

Medicii, asistentele și infirmieri au fost obligați să trateze alți pacienți chiar dacă nu au fost testați.

Dacă medicii sunt deja infectați, cine mai luptă cu boala? Pe noi cine ne mai salvează? Totul stă în mâinile noastre să ne protejăm și la mila lui Dumnezeu să ne apere. Dar voba aia, ”Dumnezeu îți dă dar nu-ți bagă și-n traistă”. Noi timp am avut, dar ce folos?

Stă doar în NOI să câștigăm aceast război, sistemul a fost deja învins! Stați acasă!

Bullying-ul și efectele sale asupra sănătății mentale

0
Bullying-ul este orice comportament nedorit sau agresiv al unei persoane care încearcă în mod intenționat...

VIDEO Poluare pe râul Șușița Verde, lângă captarea cu apă a municipiului Târgu Jiu

0
Două firme din domeniul forestier au fost amendate cu 16.000 de lei, pentru transportul si...

Iulian Popescu: „Nu sunt mulțumit de cum arată orașul Târgu Jiu din toate punctele de vedere“

0
Iulian Popescu, vicepreședintele PNL Gorj și fost secretar de stat în cadrul Ministerului Informatizării...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!