Acasa / Editorial / LOVITURĂ DE TEATRU, LA CADASTRU!

LOVITURĂ DE TEATRU, LA CADASTRU!

31-10-2018. Ultima zi de directorat, pentru cel mai longeviv dintre „unșii” serviciilor deconcentrate. Protagonistul rolului de „Nemuriciu” fiind Marius Mănescu, regentul neîncoronat care de mai bine de 12 ani a ocupat prin selecționare, fără nici cel mai mic test profesional, râvnita și prospera funcție de director al OCPI Gorj, străjuind fotoliul colegei sale –adevăratul director, Ileana Spiroiu, aciuită în tot acest timp la Centru, în București.

Execuția a fost una simplă, fără uzul organismelor de control centrale, ori ale Curții de Conturi, fără amenințări cu dezvăluiri despre promovarea afinilor și finilor, ori despre maldărul interminabil de reclamații ale cetățenilor nemulțumiți, frustrați de ignoranța administrației și de abuzurilor unor funcționari de duzină, fără articole din presă.

Doar o lovitură, ca de bâtă de baseball, aplicată unuia, vine greu voinicului și steaua de pe umerii lați ai celui ce refuzase oferta de prefect de Gorj, a zburat o dată cu acesta. În locul lui fiind propulsat fratele ginerelui afaceristului Nicolae Sarcină. Nimeni altul decât cel care îi păstra căldura jilțului de inginer șef al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Gorj, pe care îl ocupase numai prin obediență, fără examen ori cea mai mică evaluare a performanțelor profesionale.

Nu se știe sigur dacă ex-directorul a călcat serios pe bec sau dacă adjunctul a știut să se aplece mai mult. Cert este că primului nu i-a fost prea confortabil.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*