13.4 C
Târgu Jiu
duminică, mai 31, 2020
Acasă Editorial Luptă electorală sub semnul tăcerii

Luptă electorală sub semnul tăcerii

A început campania electorală, însă cu prea multă liniște, întreruptă, din când în când, de câteva sesizări referitoare la afișele sau bannerele expuse de partidele politice. Probabil cei care se rezumă la aceste banale sesizări consideră că vor câștiga mai multe voturi decât dacă și-ar prezenta un program electoral clar, din care cetățenii să vadă ce au de gând să facă dacă vor ajunge în Parlamentul European.

Și când mă refer la un program electoral clar aș vrea să știu ce vor  să facă dacă vor ajunge în Parlamentul European, cu ce propuneri vor merge sau ce vor încerca să facă pentru România din punct de vedere al sistemului energetic, al politicii regionale, al pieții unice, al siguranței alimentare, al serviciilor bancare sau al fondurilor europene.

În același timp, sunt curios cum se vor ocupa de promovarea creșterii economice, cum vor aborda problema stabilității fiscale, sau cum se vor implica în prevenirea și corectarea dezechilibrelor macroeconomice existente în prezent, la nivelul Uniunii Europene.

Totodată, fiind curios de fel, aș vrea să aflu cum viitorii europarlamentari vor apăra interesele României din punct de vedere economic, al asigurării unei vecinătăți stabile, sigure și prospere, al aderării la spațiul Schengen sau cum se vor poziționa față de influența rusească sau americană.

Din păcate, în prima săptămână de campanie, am observat că anumiți politicieni nu au răspunsuri clare cu privire la ce vor să facă în Parlamentul European. Pentru a masca acest lucru se leagă de subiecte naționale care nu pot să fie schimbate de la Bruxelles, gen pensiile speciale sau plata tuturor drepturilor salariale, pentru cei care lucrează în administrație, dar și în mediul privat.

Probabil,  acești politicieni merg pe ideea că electoratul nu știe sau nu se interesează de atribuțiile unui europarlamentar. Poate ar fi momentul să conștientizeze că electoratul este mult mai inteligent decât cred ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Video: A „încins“ hora în curtea spitalului de fericire că s-a vindecat de coronavirus

https://youtu.be/UIBEWCJ86Bk   Un pacient, în vârstă de 60 de ani, jucat hora în curtea Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești, de fericire că a fost externat și...

Bombă pe piața imobiliară din Gorj: sediul BCR a fost cumpărat de un cunoscut om de afaceri gorjean

Unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din județul Gorj a dat lovitura pe piața imobiliară. Ilie Ilinca a achiziționat recent sediul BCR...

Tragedie pentru o familie din Bumbești Jiu. O asistentă medicală și bebelușul ei au murit în spitalul din Craiova

Tragedie fără margini într-o familie din Bumbești Jiu. O asistentă medicală a de la Secția Chirurgie a Spitalului Orășenesc Bumbești Jiu a murit la...

Angajată a DGASPC Gorj, confirmată cu COVID-19

O angajată a Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Tg-Jiu a fost confirmată cu noul coronavirus. 21 de angajați ai complexului au...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini