29.1 C
Târgu Jiu
vineri, august 7, 2020
Acasă Editorial Politica naște monștri! Am uitat să mai fim oameni

Politica naște monștri! Am uitat să mai fim oameni

- Advertisement -

Trăim vremuri în care mâncăm politica pe pâine, o respirăm și nu concepem că mai există viață și în afara ei. Tot ce facem este legat de politică, de partide. Nu mai ai ocazia să fii om, în ziua de astăzi orice ai face ești doar politician. Dacă ai făcut prostia să alegi un anumit partid, ești condamnat! Sigur, condamnat dacă nu faci parte din partidul care deține puterea, cel puțin în locul unde trăiești. Ba mai mult, cei din familie, rude, prieteni, sunt puși la zid că faci parte din viața lor!

Dezamăgitor, știu! Dar reprezintă realitatea tristă a zilelor noastre. O ardem pe șefisme și ne dăm bravi chiar și când vine vorba de omenie. Bunul simț a fost demult vândut și cumpărat pe două parale. Închidem ușa în nas oamenilor care vor să facă bine, dar ne prezentăm la evenimente umanitare să facem poze, să ne lăudăm că ne pasă.

Mi se face efectiv greață când observ un anumit „personaj” politic cum s-a transformat și pierde zilnic orice urmă de credibilitate. I-am oferit șanse atunci când a candidat pentru funcția pe care o ocupă, chiar l-am apreciat pentru că mergea din ușă în ușă pentru a convinge electoratul să pună ștampila pe numele său. Alegerile au trecut și, din întâmplare, s-a trezit pe funcția mult dorită. Toate bune, dar când șefia și prostia se fac rude, te ia de cap și-o dai în străchini.

Așa se face că #înaltpreafericitul# politician de care vorbesc „trântește ușa în nas” când asociațiile umanitare îi bat la ea pentru a sprijini o cauză nobilă, dar e prezent la evenimentele acesteia ca să facă pe bunul samaritean. De fapte bune să țină cont când bătăliile politice sunt mai ceva ca mesele principale ale zilei, servite de cel puțin trei ori pe zi!?

Și-am stat cumințică dintotdeauna și nu m-am băgat în nicio situație, n-am criticat, n-am condamnat. Dar când văd că din cauza politicii sunt vitregiți oameni care au nevoie de ajutor, mă revolt. Și dacă nu s-a înțeles, vă explic în cele ce urmează.

Nu poți ca șef de administrație să refuzi ajutorul unei asociații umanitare pentru că unul dintre membrii fondatori are legătură cu un adversar politic. Nu poți să umilești un consilier local de la Târgu Jiu care intervine pentru a ajutora această asociație umanitară și să spui că nu o să sprijini niciodată această organizație pe motiv că este a lui X politician, care îți face concurență. E dezgustător să pui politica mai presus de orice și să uiți că ești om!

ANDREEA POPA

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Marcel Romanescu negociează, dar nu prea știe ce negociează! Vezi despre ce este vorba

Pe pagina sa de socializare, Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu, se laudă că a fost la o întâlnire cu Marcel Boloș, ministrul Fondurilor...

Surpriză de proporţii pentru un şofer din Târgu Jiu care a parcat maşina lângă ghena de gunoi

Un şofer care a parcat maşina lângă ghena de gunoi dintr-un cartier din municipiul Târgu Jiu s-a trezit cu o plasă plină de gunoi...

Dă-i omului putere ca să vezi cine este! Dan Ilie Morega dezamăgit de Marcel Romanescu

  Când vrei să vezi caracterul unui om trebuie să faci un singur lucru...să-i dai putere și atunci vei afla, cu adevărat, cine stă în...

S-a stins din viață un fost judecător gorjean

Romel Merișescu, fost judecător la Tribunalul Gorj, a decedat ieri la Spitalul Universitar București. Acesta avea vârsta de 76 de ani. Romel Merișescu a fost...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini