Punct și de la capăt!

0
1532

Nimic nu este mai important pe lume decât sănătatea. Sănătatea ta, a familiei tale, a prietenilor. Totul va căpăta nuanțe diferite după un astfel de episod și privești lucrurile diferit și mai intens.

Nu este o experiență de dorit sau de probat dar atunci când inevitabilul se produce trebuie să împărtășești cu ceilați experiența pentru a-i ajuta să vadă și mai clar de ce nu este bine să ajungă să o testeze pe pielea lor.

Infecția cu coronavirus nu este ușoară. Boala provocată lasă urme vizibile la exterior, la interior dar și la nivel psihologic. Teama începe ușor ușor să-ți pătrundă în suflet și totul culminează cu episoade de atac de panică. Toate astea pe fondul unei stări accentuate de rău, cu febră, lipsa poftei de mâncare, apatie, lipsa energiei care se prelungesc zile în șir.

Teama este alimentată și de multitudinea de știri și emisiuni pe subiectul Covid-19. Oare acești ”știriști” se gândesc vre-o secundă la zecile de mii de oameni infectați și cât de rău le pot face? Se gândesc ei ce este în sufletul lor atunci când povestesc de cei de la terapie intensivă, de cei care mor de tineri? Vă spun eu că îi doare în cur. O mare parte din cei ajunși dependenți de oxigen sunt din categoria celor care pur și simplu fac atac de panică la gândul că pot muri. Și totul li se ”datoarează”. Dar ce mai contează dacă au reușit să mai scormonească puțin în rahat și au adus ”senzaționalul”.

Ce căutați cu camerele de filmat în terapie intensivă, chiar nu vă este pic de rușine să-i filmați pe oamenii aceia neputincioși care nu-și pot da acordul să fie filmați în asemenea ipostaze? Credeți că dacă le blurați fețele imaginile sunt mai ușor de privit?

În aceste momente acești oameni au nevoie de suport moral, de susținere și încurajare poate chiar de terapie psihologică pentru cei mai slabi. Problema este că mulți sunt singuri sau aleg să treacă singuri prin asta, fără să povestească. Infecția cu coronavirus nu este o boală rușinoasă, nu au de ce să se ascundă.

Toată lumea vorbește numai despre nenorociri și despre previziuni sumbre și nu spune nimeni că 85% din bolnavii aceștia s-au vindecat, unii dintre ei fără niciun fel de tratament, sau cu tratamente ușoare. De ce alegeți să arătați doar părțile rele?

Ascultă muzică, citește o carte, uită-te la filme alege să faci ceva care te relaxează și te binedispune și cel mai important nu-ți depărta prietenii și chiar cere-le ajutorul și astfel vei trece mai ușor peste acest hop.

Cu siguranță mulți o să mai trecă prin boală apoi îi vor pune punct…și o vor lua de la capăt cu ”noua” lor viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here