19.5 C
Târgu Jiu
vineri, august 12, 2022
AcasăEditorialSoarta țării, negociată ca la piață! Fiecare își dorește felia sa de...

Soarta țării, negociată ca la piață! Fiecare își dorește felia sa de tort

A picat Guvernul printr-o moțiune de cenzură, iar cei care s-au bucurat de acest lucru așteaptă să se întâmple ceva și tot așteaptă. Teoretic și practic când introduci o moțiune de cenzură trebuie să ai un plan prin care stabilești ce vei face mai departe, dar se pare că acest plan nu prea există sau nu a fost gândit cum trebuie de la început.

Cu toate că au trecut mulți ani de la Revoluție, în România încă ne mai ghidăm după proverbul „lasă că merge și așa”, dar mulți uită că „ulciorul nu merge de multe ori la apă”. Stau și mă uit cum cei din PNL, prin Raluca Turcan, cer sprijinul celor care au votat moțiunea de cenzură să susțină acum învestirea Executivului condus de Ludovic Orban, dar nimeni nu se grăbește să facă asta.

Fiecare pune propriile condiții pentru a susține noul Guvern, fiecare are propria viziune, fiecare vrea locul său la masă și, dacă se poate, cât mai în față. Iar acum să îi luăm pe fiecare la „purecat”:

– cei din UDMR au votat moțiunea de cenzură, se așteptau ca Orban să fie numit prim-ministru, dar susțin că acest Guvern nu va trece…păi și atunci de ce ați mai votat această moțiune sau cu ce scop?

– USR spune că va susține acest Guvern doar dacă viitorul Executiv va desființa Secția Specială (aspect pe care nu-l mai vor în prezent), alegerea primarilor în două tururi și abrogarea Legii recursului compensatoriu. În același timp, Dan Barna mai dorește sa fie introdusă legea prin care se interzice alegerea penalilor în funcții publice…dar în acest caz el ce face? …Probabil va rămâne acasă.

– cei din ALDE ar susține și ei viitorul Guvern doar dacă se va menține cota unica de impozitare și dacă nu se vor da ordonanțe de urgență în domeniul justiției. Despre intrarea la guvernare alături de  PNL, Calin Popescu Tăriceanu spune clar că acest lucru nu este posibil, deoarece urmează „o perioadă în care eforturile noastre vor fi orientate către reconstrucția internă  și accentuarea profilului ideologic al ALDE ca partid liberal, fără guvern”. Cred și eu…mai ales că vorbim despre un partid de 4 %.

– cei din PRO ROMÂNIA au anunțat clar că nu vor susține învestirea noului Executiv, cu toate că Ludovic Orban declara că discuțiile purtate au avut un efect „pozitiv”. Probabil la aceste discuții unul dintre cei doi a lipsit sau au învățat să „fure curent” și să dea declarații de ochii lumii.

– până și PMP are o condiție pentru a-l susține pe Orban…alegerea primăriilor în două tururi și, spre deosebire de celălalte partide, ar vrea să intre și la guvernare dacă este invitat, practic vechiul PDL să apară din nou, dar sub o altă formă și anume PNL-PMP în alianță.

Analizând toate aceste solicitări se pare că fiecare are propriul interes, fiecare încearcă să-și obțină felia de tort, dar, din păcate, despre omul de rând se vorbește prea puțin sau deloc.

Bullying-ul și efectele sale asupra sănătății mentale

0
Bullying-ul este orice comportament nedorit sau agresiv al unei persoane care încearcă în mod intenționat...

VIDEO Poluare pe râul Șușița Verde, lângă captarea cu apă a municipiului Târgu Jiu

0
Două firme din domeniul forestier au fost amendate cu 16.000 de lei, pentru transportul si...

Iulian Popescu: „Nu sunt mulțumit de cum arată orașul Târgu Jiu din toate punctele de vedere“

0
Iulian Popescu, vicepreședintele PNL Gorj și fost secretar de stat în cadrul Ministerului Informatizării...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!