20.3 C
Târgu Jiu
miercuri, august 5, 2020
Acasă Editorial Suntem liberi, dar ne este frică să vorbim la telefon

Suntem liberi, dar ne este frică să vorbim la telefon

- Advertisement -

Citeam în urmă cu câteva săptămâni anumite cărți despre oameni, despre comportamentul lor, despre cum erau în urmă cu aproximativ 20 – 30 de ani și cum sunt acum, în acest prezent în care trăim cu toții. Multe s-au schimbat în această perioadă,..mentalități,  comportamente, chiar și principii.

Societatea ne-a transformat fără să ne dăm seama, ne-a făcut să uităm de noi ca persoane, să fim tot timpul pe fugă, fiecare pas făcut să fie programat, practic să fim o agendă mobilă.

Am uitat să ne bucurăm de lucrurile simple, alergăm de dimineața până seara pentru a ne asigura ziua de mâine, iar timpul trece pe lângă noi, el nu ne iartă niciodată, iar noi, avem momente, când nu vedem acest lucru.

În acelați timp, ne-am dorit libertate, am vrut să fim liberi…dar ne este frică să ne facem auziți, ne este frică de persoanele de lângă noi, ne este frică să vorbim la telefon, ne este frică de hârtii.

Totodată, ne-am dorit să putem ieși din țară, să vedem alte meleaguri, să cunoaștem alți oameni și acum avem această posibilitate…inclusiv să muncim pentru ei, departe de casă și familie.

Din păcate, în unele cazuri, am uitat ce înseamană cuvântul dat…dacă în urmă cu 30 de ani o strângere de mână parafa un contract, astăzi, nici măcar, hârtiile semnate nu-ți mai asigură garanția că vor fi valabile și peste câteva zile.

Timpurile s-au schimbat iar oamenii s-au schimbat odată cu ele, de multe ori nu așa cum vrem noi.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Dan Ilie Morega: „Am ținut la pieptul meu un șarpe…Marcel Romanescu și-a dovedit adevărata lipsă de caracter și este doar pe interes!”

Dan Ilie Morega, președintele „Institutului de Analiză, Investigații Publice și Politice”, îl critică în termeni foarte duri pe Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu,...

De ce Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu?

Numele meu este Lazăr Elena Manuela, am urmat  cursurile facultății de Drept  din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși’’ din Târgu-Jiu iar în prezent am fost...

Consiliul Județean Dolj achită despăgubiri proprietarilor de terenuri din județul Gorj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a emis dispoziția prin care întreaga suprafață de teren supusă exproprierii în vederea derulării investiției în valoare...

Câmpeanu și Turcilă, sprijiniți pentru o nouă candidatură

Social-democrații și-au anunțat candidații pentru primăriile Runcu și Lelești. În viitoarea luptă electorală PSD va merge pe mâna actualilor primari. Primarul din Runcu Adi Câmpeanu...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini