10 C
Târgu Jiu
duminică, mai 31, 2020
Acasă Editorial Tinerii de astăzi, viitorul de mâine

Tinerii de astăzi, viitorul de mâine

Ne plac tinerii, îi apreciem, suntem lângă ei când ne ajută, suntem bucuroși când ies în stradă și strigă, suntem fericiți când lipesc afișe, chiar ne plac tinerii. De multe ori ne mândrim cu performanțele lor, ne facem poze, îi sărutăm pe frunte, le mai dăm din când în când și câte un premiu, dar nu ne întrebăm cum au ajuns acolo, ce eforturi au depus, ce muncă, ce sacrificii. Poate ar fi mai indicat să apărem cu ei în poză de când pleacă de jos, consider că ar fi mai ok.

Sunt și momente, din păcate, când tinerii nu mai sunt pe plac, mai ales atunci când încearcă și ei să scoată o vorbă, când își doresc ceva pentru ei, când au aspirții, cand au dorințe, când încep să derajneze.

Tinerii sunt privți, mai tot timpul, ca acei oameni fără experiență, fără viziune, care nu se pot descurca singuri. Întrebarea mea, logică, este: ”Cum vrei ca un tânăr să aibă experiență sau viziune dacă nu îi dai o șansă?”

Fiecare am plecat de jos, fiecare am urcat anumite trepte ierarhice, fiecare am muncit pentru ce suntem azi, dar dacă suntem tineri nu trebuie să fim dați la o parte.

Tinerii ar trebui, mult mai mult, implicați în societate, să li se dea încredere, să li se arate că pot fi o baza în momentul în care se construiește ceva și, de ce nu, că ei sunt viitorul.

Îmi spunea cineva că ești tânăr și la 60 de ani si atunci ne va veni si nou rândul…să fim serioși, nu este vorba de când ne vine rândul, este voba de încrederea care ni se acordă. Pare destul de greu, dare eu sunt un tânăr care suține tinerii, și nu voi fi niciodată deacord să fim lasați în umbră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Video: A „încins“ hora în curtea spitalului de fericire că s-a vindecat de coronavirus

https://youtu.be/UIBEWCJ86Bk   Un pacient, în vârstă de 60 de ani, jucat hora în curtea Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești, de fericire că a fost externat și...

Bombă pe piața imobiliară din Gorj: sediul BCR a fost cumpărat de un cunoscut om de afaceri gorjean

Unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din județul Gorj a dat lovitura pe piața imobiliară. Ilie Ilinca a achiziționat recent sediul BCR...

Tragedie pentru o familie din Bumbești Jiu. O asistentă medicală și bebelușul ei au murit în spitalul din Craiova

Tragedie fără margini într-o familie din Bumbești Jiu. O asistentă medicală a de la Secția Chirurgie a Spitalului Orășenesc Bumbești Jiu a murit la...

Angajată a DGASPC Gorj, confirmată cu COVID-19

O angajată a Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Tg-Jiu a fost confirmată cu noul coronavirus. 21 de angajați ai complexului au...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini