20.3 C
Târgu Jiu
miercuri, august 5, 2020
Acasă Editorial Un oraș prea mare, pentru o viziune prea mică

Un oraș prea mare, pentru o viziune prea mică

- Advertisement -

Au trecut doi ani de la alegerile parțiale, doi ani plini de circ, doi ani în care orașul Târgu Jiu a bătut pasul pe loc, decât să meargă înainte…așa cum își doreau târgujienii care au votat schimbarea.

În acești doi ani s-a discutat doar de parcarea Rodna…în condițiile în care sunt multe zone în acest oraș unde nu îți poți parca mașina. Din câte știu, și sigur nu mă înșel, de locuri de parcare au nevoie și târgujienii din Debarcader, Teilor sau cei din zona Abator.

Nu a existat săptămână sau lună să nu se pomenească de noul stadion…că se va organiza o mare festivitate la inaugurarea acestei baze sportive, că se vor aduce formații celebre, că va veni inclusiv Steaua să joace aici, dar iar am rămas cu promisiuni. Probabil se va juca, până la urmă, Supercupa lui „Messi de Târgu Jiu”…supercupă în care va rata, din nou, cu poarta goală.

Mai nou, fiind un oraș european sau cel puțin așa se dorește, jucătorul de fotbal se laudă că a realizat în doi ani un sens giratoriu (cel din Barieră), o mare realizare pentru comunitate…o investiție prin care s-au creat locuri de muncă, s-au adus bani la bugetul local…un sens giratoriu pentru care s-au făcut numeroase „intervenții prin alunecare”…din nou…pe terenul gol.

Nu am cum să uit de telenovela CSM-ului…plânsete, țipete, sedințe peste ședințe, dosare, plângeri și, când totul s-a rezolvat, s-a pus batista pe țambal, iar acum avem liniște…mult, prea mulă liniște. Probabil și în acest caz se va înființa o secție și anume: „fugitul cu minciuna în geantă”.

Cea mai mare realizare din ultimii doi ani este aceea că nu mai trebuie să mergem noi la Venția, ci a venit Veneția la noi. De fiecare dată când plouă îmi pregătesc barca…să pot vizita operele lui Brâncuși din Parcul Central, apa mă duce direct la ele.

Acești doi ani au trecut repede…cu puțină pedichiură, cu puțin spectacol pe scena teatrului din oraș, cu ceva aplauze, cu ceva înjurături…dar mai ales cu concluzia lui „Messi de Târgu Jiu”: „Nu putem reconstrui România cu cei care rămân acasă doar pentru că nu pot să plece!”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Dan Ilie Morega: „Am ținut la pieptul meu un șarpe…Marcel Romanescu și-a dovedit adevărata lipsă de caracter și este doar pe interes!”

Dan Ilie Morega, președintele „Institutului de Analiză, Investigații Publice și Politice”, îl critică în termeni foarte duri pe Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu,...

De ce Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu?

Numele meu este Lazăr Elena Manuela, am urmat  cursurile facultății de Drept  din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși’’ din Târgu-Jiu iar în prezent am fost...

Consiliul Județean Dolj achită despăgubiri proprietarilor de terenuri din județul Gorj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a emis dispoziția prin care întreaga suprafață de teren supusă exproprierii în vederea derulării investiției în valoare...

Câmpeanu și Turcilă, sprijiniți pentru o nouă candidatură

Social-democrații și-au anunțat candidații pentru primăriile Runcu și Lelești. În viitoarea luptă electorală PSD va merge pe mâna actualilor primari. Primarul din Runcu Adi Câmpeanu...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini