Vom ieși din criza coronavirus sănătoși la trup dar și la minte?

0
253

Dacă mi-ar fi spus cineva, în urmă cu câteva luni, că vom ieși din casă numai cu hârtie semnată și buletin, aș fi zis că este nebum de-a binelea. Dacă mi-ar fi spus că se vor închide școlile, restaurantele, bisericile, cinematografele, mall-urile etc și că vor muri oameni cu zile aș fi zis că este un scenariu de film, și atât.

Nimic nu prevestea, în urmă cu câteva luni, dezastrul care s-a dezlănțuit acum. Sute de morți, mii de îmbolnăviri, zeci de mii de carantinați și izolați….

Ce fericiți eram….

Nu de mult ne făcem planuri pentru vacanță, pentru zilele de naștere, pentru Sărbători, așteptam cu nerăbdare să vină căldura, să vină primavara….

Ce fericiți eram când ne întâlneam cu toții: bunici, nepoți, copii și frați. Dar nu știam cât de bogați eram atunci când avem dreptul de a ne plimba, de a ne săruta sau de a ne saluta.

Cred ca va fi, pentru foarte mulți dintre noi, primul an în care nu ne vom putem împărtăși și nu vom merge la biserică în nopatea de Înviere pentru a lua anafură sau să aprindem lumină la mormintele rudelor. Abia acum realizăm cât de liberi, de fericiți și bogați eram atunci.

Sper ca măcar acum în ultimul ceas să ne se oprim din goana după bani și bunăstare și să realizăm ceea ce este important: sănătatea trupească dar și a minții. Dacă boala nu ne va afecta fizic este foarte posibil ca psihicul nostru să fie zdrunciant rău. Să vezi și să auzi în jurul tău câți oameni pierd lupta cu boala, este copleșitor.

Ca prin sită se vor cerne acum și adevărații medici de cei care dau acum bir cu fugiții de teama îmbolnăvirii și abia acum se vor vedea adevărații ”eroi”.

Mi-a fost dat să aud, din întâmplare, modul în care se ascund în spatele asistentelor, anumite cadre medicale, atunci când trebuie să îi consulte pe pacienții cu COVID-19. Numai că și în rândul asistentelor este o ierarhie, sunt împinse în față cele mai tinere dintre ele. ”Înarmate” cu un capod de unică folosință și o mască pusă sub nas, neschimbată de trei zile, după cum chiar ele se plângeau, meargeau să administreze tratamentul pacientului cu COVID-19. Prima plângere penală a fost deja depusă de rudele bărbatului decedat în spitalul din Tg-Jiu, pentru că nu ar fi fost tratat corespunzător și probabil vor urma și altele cu timpul.

Aceeași sursă mi-a povestiti de lipsa banalului săpun și a hârtiei igienice, din maternitatea din Tg-Jiu. Din 2 toalete doar una este funcțională iar de duș, ți-e frică pur și simplu să intri acolo. Bebelușii nu sunt spălați niciodată deși există în fiecare salon o cădiță specială. La externarea tinerelor mămici, cearceafurile nu se schimbă, se întind puțin de cute și cam atât. Pentru doritori am și poze…

Doamne, ajută-ne să trecem peste toate astea sănătoși la trup și minte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here