12.5 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 6, 2022
AcasăEducatieCîmpeanu: Din 2027, la Bacalaureat vor fi verificate competențe la toate disciplinele

Cîmpeanu: Din 2027, la Bacalaureat vor fi verificate competențe la toate disciplinele

Sorin Cîmpeanu a vorbit, miercuri seara, la Digi24, despre schimbările care vizează pregătirea copiilor pentru Bacalaureat și despre disciplinele la care elevii vor da examen.

Ministrul Educației a făcut precizări și despre competențele digitale, care acum sunt mai mult „formale”, dar care vor fi transformate într-o probă care să fie luată în seamă de „elevi, profesori, angajatori, universități”. Potrivit ministrului, Bacalaureatul din 2027 va fi unul care va „verifica competențe la toate disciplinele”.
„Vream ca la Bacalureat să fie și limba română și literatură, noțiuni de gramatică, și matematică, să fie și istorie și geografie, să fie și științe – chimie, fizică, biologie, să fie și discipline socio-umane, economie, sociologie , filozofie. Toate aceste discipline sunt necesare pentru profilul absolventului. Sunt necesare pentru a oferi competențe tinerilor noștri, pentru a avea într-adevăr o societate și o țară precum cea despre care am vorbit la subiectul anterior (școli moderne, fără toalete în curte – n.red). Dar pentru asta trebuie să le aibă pe toate. În momentul de față sunt elevi care nu mai fac matematică. Să nu mai faci matematică, să nu ai competențe de bază în matematică îți creează un mare dezavantaj atunci când vei fi finalizat școala. Deci este un Bacalaureat care verifică competențe la toate disciplinele.” a declarat Câmpeanu la Digi24.

 

Ligia Deca, noul ministru al Educației

0
Preşedintele Klaus Iohannis a numit-o luni pe Ligia Deca în funcţia de ministru al Educaţiei,...

150 de mii de lei pentru dascălii și elevii din Târgu Jiu

0
Ședință festivă de Consiliu Local, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Peste 60 de profesori și...

Ministrul Educației: Operațiunea „GARDUL!”

0
Prezent la deschiderea anului școlar, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a certat-o pe directoarea Colegiului Sfântu...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!