2.7 C
Târgu Jiu
joi, decembrie 1, 2022
AcasăEducatieLiceul „Mihai Viteazul" din Bumbești Jiu, locul II la Concursul Internaţional „Săptămâna...

Liceul „Mihai Viteazul” din Bumbești Jiu, locul II la Concursul Internaţional „Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic“


Liceul „Mihai Viteazul” din Bumbești Jiu a obţinut locul doi pe ţară la secţiunea Liceu – Arte plastice, în cadrul Concursului Internaţional Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic, cu tema ediției 2022 ”SPAȚIUL ȘI DEZVOLTAREA DURABILĂ”, care a avut loc în 4-10 octombrie.
Concursul a fost lansat oficial în 1999 de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi are ca scop utilizarea conceptului de „spaţiu cosmic”, ca un context creativ, pentru stimularea elevilor din clasele P-XII spre studiul disciplinelor STEM (ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică).

Activitățile s-au desfășurat în parteneriat cu Astroclubul SARM Gorj

Din partea României au participat 60 de şcoli şi licee, printre care şi Liceul „Mihai Viteazul” din Bumbeşti Jiu. „Aşa cum se întâmplă an de an, în parteneriat cu Astroclubul SARM Gorj, la acest liceu s-au desfăşurat activității în cadrul secţiunii „Arte plastice“, în care au fost antrenaţi numeroşi elevi şi profesori. Au fost vizionate proiecții video pe teme de astronomie şi elevii au fost motivaţi să realizeze machete de sateliți artificiali şi desene pe tema «Săptămânii Spațiului»“, a spus Marcel Jinca, președintele Astroclubului SARM Gorj, care a purtat discuții cu elevii despre spațiul cosmic și importanța sateliților artificiali în viața omului modern.


În ţara noastră, concursul a avut ca parteneri Agenţia Spaţială Română prin ESERO România şi Institutul de Ştiinţe Spaţiale, România. Secţiunile concursului au fost Arte plastice, Multimedia şi Pagini web/bloguri/site-uri.

S-a aprins iluminatul festiv în Târgu Jiu

0
S-a aprins iluminatul festiv în Târgu Jiu, de Ziua României, 1 Decembrie. Anul acesta, butonul...

1 Decembrie la Târgu Jiu. Care e programul detaliat

0
La Târgu Jiu au început manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie. Acestea au loc în...

Trei gorjeni, depistați de inspectorii ITM în timp ce munceau „la negru“

0
Trei persoane au fost depistate, săptămâna trecută, de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!