30.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăEducatieSimpozion al studenților la teologie, la Mănăstirea Lainici

Simpozion al studenților la teologie, la Mănăstirea Lainici

Mănăstirea Lainici a găzduit, în zilele de 16 şi 17 mai, cea de-a XIV-a ediţie a Simpozionului Naţional Studenţesc (SNSL). Organizat de Facultatea de Teologie din Craiova, evenimentul a reunit peste 30 de studenţi de la cele mai importante facultăţi de teologie din ţară.

„Fiecare participant a prezentat un referat pe tema anului omagial 2022, încadrat în cele două sesiuni de lucru ale simpozionului: „Rugăciunea în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi „Teologia sfinţilor isihaşti: Grigorie Palama, Simeon Noul Teolog şi Paisie de la Neamţ”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Ce le-a transmis, participanților, mitropolitul

Întâlnirea a fost deschisă în sala de protocol a sfintei Mănăstiri Lainici, prin cuvântul de binecuvântare al IPS Părinte Mitropolit Irineu, transmis studenţilor participanţi de părinţii profesori organizatori.

Părintele Mitropolit şi-a exprimat bucuria reorganizării în format fizic a acestei activităţi de tradiţie academică a Facultăţii de Teologie din Craiova, a mulţumit Mănăstirii Lainici pentru găzduire şi tuturor celor implicaţi în organizarea şi buna desfăşurare a simpozionului: „Suntem în bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos şi iată-ne din nou împreună, împlinind această frumoasă lucrare a studiului şi a cercetării academice, în străvechea vatră monahală a Mănăstirii Lainici.

Simpozionul Naţional Studenţesc, organizat de Facultatea noastră de Teologie Ortodoxă din Craiova, are o bogată tradiţie teologică, împlinind anul acesta 14 ani de neîntreruptă activitate. Cu fiecare an, interesul tinerilor studenţi teologi pentru dezbaterile şi discuţiile colocviale a crescut simţitor, dovedind în mod remarcabil seriozitate, perseverenţă şi mai ales duh ortodox de lucrare şi comuniune academică.

Anul acesta, în contextul activităţilor omagiale dedicate „Rugăciunii în viaţa Bisericii” şi „Sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama şi Paisie de la Neamţ”, tematica întâlnirii noastre se propune în mod inedit ca reviriment duhovnicesc şi teologic în studiul acestor subiecte de profundă importanţă pentru viaţa şi lucrarea Bisericii.

Pentru această provocare academică ne-am străduit să beneficiaţi de cel mai potrivit context, inspirat de bogata tradiţie isihastă a Mănăstirii Lainici, gazda evenimentului nostru. Nu în ultimul rând, transmitem mulţumirile noastre Sfintei Mănăstiri Lainici pentru darul de găzduire pe care ni l-a împărtăşit şi anul acesta, profesorilor Facultăţii noastre de Teologie din Craiova pentru implicarea în buna organizare a acestui eveniment, precum şi dascălilor dumneavoastră care v-au îndrumat şi v-au mandatat să purtaţi cuvântul teologic al învăţăturilor primite, aici în Oltenia!”, a menţionat IPS Părinte Mitropolit Irineu.

La final, studenţii au primit diplome de participare din partea Facultăţii de Teologie din Craiova şi daruri din partea sfintei Mănăstiri Lainici.

 

VIDEO: A început asfaltarea la podul din zona Lainici

0
Lucrările la podul peste râul Jiu din apropiere de Mănăstirea Lainici avansează într-un ritm alert....

Un nou congres al tinerilor ortodocși și o viitoare mânăstire, la Castelul Roșianu

0
În weekend-ul trecut, la Castelul Roșianu din comuna Turburea, sat Poiana, județul Gorj, s-a...

Arheologi și geologi, români și străini, la Târgu Jiu

0
Zeci de arheologi și geologi din țară și străinătate au participat, în perioada 11-14 mai,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!