spot_img
13.4 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăEveniment12 consumatori de droguri au ajuns la spital de URGENȚĂ!

    12 consumatori de droguri au ajuns la spital de URGENȚĂ!

    12 consumatori de droguri au ajuns la spital de URGENȚĂ!Pe parcursul anului 2016, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj au continuat implementarea proiectelor de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri prin informarea, educarea şi conştientizarea elevilor, studenţilor şi adulţilor cu privire la efectele consumului de tutun, alcool şi droguri asupra organismului, precum şi cu privire la consecinţele sale în plan fizic, psihic şi social. 12 consumatori de droguri au ajuns la spital anul trecut, având nevoie de ajutor medical de urgență.

    În domeniul asistenței medicale, pshihologice și sociale, pe parcursul anului 2016, au fost acordate 47 informări pe temele consumului de droguri persoanelor ce s-au adresat centrului, 66 ședințe de consiliere psihologică, 36 evaluări psihologice, o evaluare medicală, 57 ședințe de management de caz. Lunar, au fost preluate fişele standard de urgenţă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a fost întocmită baza de date și trimisă la Observatorul Român de droguri și Toxicomanii din cadrul Agenției Naționale Antidrog. „În perioada ianuarie-decembrie 2016, au fost colectate și introduse în baza de date 12 fișe de urgență. Au fost efectuate evaluări pentru 3 persoane referite instituţiei noastre de către structurile Ministerului Public, prin ordonanţe DIICOT”, spun reprezentanții CPECA Gorj.

    Activități cu elevii

    Anul trecut au fost aplicate 873 de chestionare în rândul elevilor de 10 unități școlare din județul Gorj. În ceea ce privește proiectele locale, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj și partenerii locali au implementat un număr de 8 proiecte, din care 4 finalizate: ,,Copiii noștri cresc frumos”; ,,Împreună pentru o viață sănătoasă! ”, ,,Adolescență fără vicii” și ,,Prevenirea violenţei în şcoală” și 4 în implementare: ”Împreună pentru o viaţă sănătoasă”, ”Adolescență fără vicii”, ”Educație pentru sănătate” și ,,Copiii noștri cresc frumos”. În cadrul acestor proiecte, au fost desfășurate 20 de activități, la care au participat 532 elevi, 544 preșcolari și 67 cadre didactice.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: