Acasa / Eveniment / 20 de hectare de vegetație mistuite de flăcări, la Scoarța

20 de hectare de vegetație mistuite de flăcări, la Scoarța

20 de hectare de vegetație uscată, din comuna gorjeană Scoarța, au ars mocnit. Focul, pus cu scopul de a igieniza câmpul, s-a extins cu repeziciune iar situația a scăpat de sub control. Pompierii au fost alertați despre faptul că niște săteni au încercat să ardă miriștea, însă focul s-a extins, situația scăpând de sub control.

Aproximativ 20 de hectare de vegetație au ars mocnit, însă din fericire locuințele din apropiere nu au fost puse în pericol. Echipajele din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Jiu sosite la fața locului au reușit să lichideze incendiul împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Scoarța. Cu doar o zi în urmă ISU Gorj, avertiza despre pericolele la care se expun oamenii atunci când aleg să incendieze vegetația uscată.

”În încercarea noastră de a-i determina pe cetățeni să renunțe la igienizarea terenurilor prin ardere, ieri am postat câteva reguli care trebuie respectate atunci când utilizăm focul deschis. Regulile și măsurile au fost transmise și mass-mediei locale cu ajutorul cărora încercăm ca materialele noastre preventive să ajungă la cât mai mulți cetățeni.

Nu a duram mult, și ieri spre seară, am fost solicitați să intervenim pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit în comuna Scoarța. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu care a constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață foarte mare. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Scoarța și câțiva cetățeni în frunte cu primarul comunei s-au mobilizat exemplar și au dat o mână de ajutor pompierilor militari. După aproximativ 3 ore și circa 20 de hectare de vegetație uscată distruse, incendiul a fost lichidat. Din fericire, de această dată, nu au fost victime și incendiul nu s-a extins la locuințe, dar experiența și statisticile ne spun cât de periculoase sunt aceste incendii. Pericolul poate fi eliminat cu ușurință prin conștientizarea riscurilor și respectarea regulilor de utilizare a focului deschis! Trebuie doar să vrem…” au transmis reprezentanții Inspectoarului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*