spot_img
13.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăEvenimentFost executor judecătoresc din Târgu Jiu, condamnat la șase ani și șase...

    Fost executor judecătoresc din Târgu Jiu, condamnat la șase ani și șase luni de închisoare

    Nicolae Gagiu, fost executor judecătoresc, a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de șase ani și șase luni de închisoare cu executare pentru abuz în funcție. Acesta a ajuns îân Penitenciarul Târgu Jiu, mandatul fiind pus în executare de polițiștii gorjeni.

    „La data de 16 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Curtea de Apel Craiova, pe numele unui bărbat de 61 de ani, din municipiul Târgu Jiu, condamnat la o pedeapsă de 6 ani și 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu“, se arată într-un comunicat al Poliției Gorj.

    Găsit vinovat de sustragerea unei sume de 1,5 milioane de lei

    Nicolae Gagiu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în luna mai a acestui an, fiind acuzat că a prejudiciat Complexul Energetic Oltenia cu aproximativ 1,5 milioane de lei.
    Potrivit DNA, în perioada 2015 – noiembrie 2020, Nicolae Gagiu, în calitate de executor judecătoresc, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfăşurării a trei proceduri de executare silită, a cauzat un prejudiciu debitorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA în valoare de 1.485.325 lei lei concomitent cu obţinerea pentru sine a unui folos necuvenit în acelaşi cuantum.
    Prin deciziile instanţelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, însă Nicolae Gagiu a transferat şi ulterior a retras din contul de consemnare, în interes personal, suma menţionată.
    DNA arată că, în perioada octombrie – noiembrie 2020, în condiţiile în care executorul ştia că este cercetat în prezentul dosar penal, ar fi efectuat din nou acte de executare silită cu încălcarea dispoziţiilor legale, în aceeaşi modalitate.
    „O parte din bani dobândiţi în modalitatea de mai sus ar fi fost folosiţi de Nicolae Gagiu la cumpărarea unui imobil, iar ulterior, în scopul de a disimula originea ilicită a banilor folosiţi pentru achiziţia respectivă, l-ar fi donat unei rude”, arată procurorii.
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: