46 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.050 lei, aplicate de polițiștii locali

0
80

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică – Intervenție al Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu au acționat, pe parcursul lunii martie, pentru asigurarea ordinii şi siguranței publice, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, constatarea şi aplicarea sancţiunilor privind încălcarea normelor de convieţuire socială, stabilite prin legi, alte acte normative şi hotărâri ale Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu.      

169 de persoane au fost legitimate de către polițiștii locali în timpul serviciului de patrulare. În ceea ce privește activitatea pe linie de prevenire, au fost efectuate 33 acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice în zona unităților de învățământ și au fost aplanate 3 stări conflictuale. În aceeași perioadă au fost depistate 7 persoane care apelau la mila publicului și 4 persoane fără adăpost, fiind luate măsurile prevăzute de lege.

            De asemenea, polițiștii locali au surprins, în timpul efectuării atribuțiilor de serviciu, și un act de lovire și alte violențe, fiind întocmit procesul verbal de constatare, iar persoana în cauză a fost predată Poliției Municipiului Târgu Jiu, în vederea continuării cercetărilor. 

 În ceea ce privesc intervențiile la evenimente și sesizările soluționate, situația se prezintă astfel: prin dispeceratul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu au fost primite 21 de sesizări, 4 direct de la cetățeni și 27 sesizări din oficiu.

În luna martie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică – Intervenție au aplicat 46 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.050 lei, conform actelor normative aflate în vigoare.

Echipajele Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu vor efectua în continuare astfel de activități, obiectivul prioritar fiind asigurarea unui climat de siguranță a cetățeanului, prevenirea și sancționarea faptelor contravenționale cu impact negativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here