Acasa / Eveniment / 5.000 de kilograme de articole pirotehnice, confiscate

5.000 de kilograme de articole pirotehnice, confiscate

Săptămâna trecută, poliţiştii au constatat aproape 100 de infracţiuni, au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale, au confiscat peste 5.000 de kilograme de articole pirotehnice şi au retras 2 autorizaţii de comercializare, în cadrul acţiunii naţionale “Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

Peste 100 de persoen sunt anchetate

Oamenii legii au efectuat 367 de acţiuni şi controale în complexe, pieţe şi alte obiective din România şi au verificat activitatea a 139 de persoane fizice şi juridice, autorizate să deruleze operaţiuni cu articole pirotehnice. Poliţiştii au constatat 96 de infracţiuni şi au depistat 99 de persoane fizice şi juridice neautorizate, faţă de 108 persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale. Totodată, au fost confiscate 5106 kg. de articole pirotehnice, în valoare de aproape 110.000 de lei şi au fost retrase 2 autorizaţii, fiind aplicate 20 sancţiuni contravenţionale.

Două cazuri în Gorj

La data de 8 decembrie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au identificat un tânăr, de 24 de ani, din oraşul Târgu-Cărbuneşti, în timp ce oferea spre comercializare, 25.700 de articole pirotehnice (artificii, petarde). După percheziții domiciliare au fost ridicate alte 93.600 de articole pirotehnice (artificii, petarde) din categoriile a II-a şi a III-a. A mai fost înregistrat un caz la începutul lunii decembrie, însă controalele și activitățile specifice ale polițiștilor continuă.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*