14.2 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 11, 2021
AcasăEveniment6 salvamontişti gorjeni au intervenit la 6 incidente, la Rânca, în minivacanţă!

6 salvamontişti gorjeni au intervenit la 6 incidente, la Rânca, în minivacanţă!

Minivacanţa de 1 Decembrie nu va fi uitată uşor de câţiva turişti din zona montană Rânca, după ce au avut nevoie de intervenţia salvamontiştilor gorjeni. Reprezentanţii Salvamont Gorj au fost solicitaţi la 6 evenimente neplăcute, iar 16 persoane dintre care doi copii, au fost evacuate dintr-o zonă izolată, pe viscol.

ranca-1Nici nu a început bine sezonul sporturilor albe, că primele incidente au şi apărut. Fie că nu stăpânesc prea bine practicarea anumitor sporturi specifice iernii, fie că nu au plecat echipaţi corespunzător pe timp de viscol, câţiva turişti ce se aflau în zona montană Rânca au avut nevoie de intervenţia promptă a salvatorilor gorjeni. „Am avut 6 evenimente, lucru care se încadrează, zicem noi, în contextul general pentru că am avut 2000 de oameni în staţiune, în permanenţă, plus alte câteva sute care urcau în fiecare zi. Din aceastea, 2 au fost pe pârtia de schi, unul la săniuş şi 3 incidente în staţiune. Ultimul dintre ele, cel cu 16 persoane dintre care doi copii de 4 ani care trebuiau evacuaţi dintr-o zonă izolată, pe viscol şi duşi la maşinile cu care trebuiau să coboare din staţiune”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

Misiune îngreunată de viscol

Pentru că numărul de turişti a atins câteva mii, în staţiunea Rânca, în aceste zile libere, 6 reprezentanţi ai Salvamont Gorj au stat la dispoziţia aventurierilor dornici de distracţie. „Am avut în permanenţă 6 salvatori în staţiune şi la acest eveniment au intervenit 4 salvatori, ceilalţi doi rămânând să asigure permanenţa pe pârtiile de schi”, a mai spus Cornoiu. În zona montană Rânca vântul bate cu putere, mai ales noaptea şi viscoleşte zăpada, astfel îngreunând misiunea drumarilor. Recent, Secţia de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu şi-a refăcut stocul de material antiderapant, drumul care face legătura între Novaci şi Rânca, DN 67 C, fiind una dintre zonele cele mai atent monitorizate.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -