Acasa / Eveniment / 60 de poliţişti în Piaţa Centrală – 5 persoane duse la sediul Poliţiei

60 de poliţişti în Piaţa Centrală – 5 persoane duse la sediul Poliţiei

Aproximativ 60 de poliţişti au împânzit ieri Piaţa Centrală. Îmbrăcaţi în uniformă, oamenii legii au purtat discuţii cu diverşi cetăţeni, discuţii în urma cărora aceştia au înţeles că pot să cadă foarte uşor prada hoţilor. Nici infracţiunile de tip economico-financiare nu au fost uitate de agenţii care au vorbit despre metodele prin care acestea pot fi combătute. În urma acestei acţiuni, 5 persoane au fost duse la sediul IPJ Gorj.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a organizat ieri o acțiune de control cu efective mărite, în Piața Centrală din Târgu-Jiu, la care au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, criminalitate economică, investigații criminale și Serviciul de Acțiuni Speciale. Iniţial, oamenii s-au speriat atunci când au văzut dubele de poliţie şi zecile de oameni îmbrăcaţi în uniformă.

,,Acțiunea a avut ca scop depistarea și combaterea infracțiunilor de comerț ilicit, a infracțiunilor contra patrimoniului și a celor comise cu violență, infracțiunilor la regimul rutier și activitatea de piraterie în domeniul transportului de marfă și persoane, precum și pentru identificarea persoanelor predispuse la săvârșirea de infracțiuni, acte de cerșetorie și vagabondaj”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

5 persoane au fost conduse la sediul poliţiei

Aşa cum era de aşteptat, aceştia au descoperit şi câteva nereguli.

,,În urma activităților desfășurate au fost verificate 19 societăți comerciale, fiind constatate 2 infracțiuni și aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.500 de lei, verificate peste 40 de autovehicule, legitimate peste 85 de persoane, 5 persoane fiind conduse la sediul poliției pentru identificare și amprentare. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 2.500 lei”, a comunicat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
De asemenea, polițiști din cadrul Biroului Prevenire au efectuat o activitate informativ – preventivă pe linia prevenirii infracțiunilor de înșelăciune, a furturilor din buzunare poșete și genți și furturilor din locuințe, fiind distribuite pliante cu informații și recomandări și purtate discuții pe aceste teme cu cetățenii prezenți în Piața Centrală.

Acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare, în târguri, piețe agroalimentare și centre comerciale de pe raza județului Gorj, pentru creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii organizate și asigurarea unui climat de legalitate a mediului de afaceri.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*