Acasa / Eveniment / A depăşit pe linie continuă şi a provocat un accident soldat cu trei victime

A depăşit pe linie continuă şi a provocat un accident soldat cu trei victime

Un grav accident de circulaţie a avut loc ieri dimineaţă, pe raza localităţii Crasna. Un şofer teribilist nu a ţinut cont de marcajele rutiere şi a depăşit un autoturism pe linie continuă. Conform poliţiştilor, după această manevră, şoferul de doar 19 ani a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina într-un stâlp de pe marginea drumului. Ulterior, autoturismul a fost cuprins de flăcări. Din fericire, în maşina pe care acesta o depăşise se afla un pompier gorjean, care a văzut întreaga scenă şi, deşi se afla în timpul său liber, pompierul a sărit imediat în ajutorul celor ce se aflau în autoturism. Salvatorul gorjean a reuşit să stingă flăcările ce izbucniseră la motorul autoturismului cu ajutorul unui stingător.

Un apel la 112 nunţa faptul că o maşină s-a izbit puternic de un stâlp, după care a fost cuprinsă de flăcări. Apelantul susţinea faptul că în interiorul autoturismului se aflau mai multe persoane, una dintre acestea aflându-se în stare de inconştienţă. Pompierul ce se afla în timpul liber nu a mai stat pe gânduri şi a sărit în ajutorul victimelor, asigurându-se că totul este în regulă până la sosirea colegilor săi.

,,ISU Gorj a fost solicitat să intervină la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism care a lovit un stâlp pe raza localităţii Crasna. Apelantul sesiza faptul că în urma accidentului, din cei 4 ocupanţi ai autovehiculului au rezultat 3 victime. La faţa locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă echipată şi cu accesorii pentru descarcerare din Cadrul Gărzii de Intervenţie Novaci, o autospecială pentru descarcerare şi o autospecială SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Jiu, precum şi două echipaje SAJ. Maşina care a fost implicată în accident a depăşit înaintea impactului o maşină la volanul căreia se afla un coleg pompier, care se afla în timpul liber. După ce a lovit stâlpul, maşina a luat foc iar colegul nostru a intervenit cu un stingător şi a lichidat incendiul, după care a acordat prim ajutor victimelor până la sosirea echipajelor la faţa locului”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Cele trei victime rezultate în urma impactului se află în aceste momente în afara oricărui pericol. ,,Din cercetările efectuate de polițiști la fata locului a reieșit faptul că un tânăr de 19 ani, din comuna Crasna, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, a efectuat manevra de depășire a unui autoturism prin loc nepermis, iar într-o curbă a derapat și a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate. În urma impactului 2 tineri de 17 ani și un bărbat de 37 de ani, pasageri în autoturism, au suferit leziuni, fiind transportați la spital pt îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. S-a întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Totodată, poliţiştii gorjeni reamintesc conducătorilor auto, în special celor care nu au experiență în conducerea autovehiculelor, să respecte regulile de circulație pe drumurile publice pentru evitarea unor astfel de evenimente, care pot avea uneori consecințe deosebit de grave.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*