A început procesul afaceristului judecat pentru operațiuni fictive! Prima decizie a fost dictată!

0
14

popovici-evaziuneAfaceristul Marius Sorin Popovici a ajuns săptămâna aceasta în fața magistraților de la Tribunalul Gorj, în procesul în care este judecat pentru evaziune fiscală. Omul de afaceri este acuzat că a efectuat operațiuni fictive în firma sa de la Rovinari, astfel că a prejudiciat statul cu peste 290.000 lei. Bărbatul a mai fost implicat în procesul lui Gheorghe Păsărin, fostul edil de la Bîlteni. Și atunci a fost suspectat de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 35.000 lei.

Primul termen de judecată în noul dosar în care Popovici este judecat s-a desfășurat miercuri, magistrații gorjeni dictând prima decizie în acest caz. Judecătorii au dispus ca la termenul următor, reprezentantul afaceristului să fie prezentat în fața instanței cu mandat de aducere. „Acordă un nou termen de judecată pentru a se cita reprezentantul inculpatei persoanei juridice cu mandat de aducere”, au decis magistrații de la Tribunalul Gorj.

Din rechizitoriul întocmit de procurorii care au cercetat cazul rezultă că inculpatul Marius Sorin Popovici, „în perioada 2010-2013, în calitate de administrator al SC PREST CONSTRUCT SRL Rovinari, a înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli nereale, în baza unui număr de 197 de facturi fiscale, emise în numele SC ARMEANCA PREST COM SRL, ce nu au la bază operaţiuni comerciale reale, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în cuantum de 299.388 lei, compus din: impozit pe profit suplimentar de plată în sumă de 122.017 lei şi taxă pe valoarea adăugată suplimentar de plată în valoare de 177.371 lei, faptă ce întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de evaziune fiscală”.

Omul de afaceri a fost reținut pentru 24 de ore în luna iunie a acestui an. Următorul termen de judecată va avea loc la data de 9 noiembrie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here