12.1 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 12, 2021
AcasăEvenimentAccident de muncă la CE Turceni

Accident de muncă la CE Turceni

Un bărbat de 37 de ani, angajat al societăţii TMUCB, a decedat după ce a căzut de la o înălţime de 30 de metri, în zona Blocului Energetic numărul 4. Cu multiple politraumatisme, în ciuda manevrelor de resuscitare, depuse de cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă, sudorul a decedat în drum spre Spitalul Orăşenesc Turceni.

Ion Grecu avea 37 de ani, era de loc din localitatea Aninoasa Gorj şi lucra la o societate din Bucureşti, TMUCB. Purtătorul de cuvânt al Complexului Energetic Turceni, Elena Zamfir a precizat că „Societatea TMUCB este subcontractor al firmei austriece AEE, care efectua lucrări de montaj a instalaţiei de desulfurare la Termocentrala Turceni. Accidentul s-a produs la cota 30, în zona Blocului Energetic IV”. Transportat de urgenţă la Spitalul Orăşenesc Turceni, sudorul a decedat în drum spre unitatea medicală, în ciuda manevrelor acordate de medicii din ambulanţă. Managerul Spitalului Turceni, Mihaela Ceană a declarat că „până să ajungă la spital a decedat. A fost în stare foarte gravă cu politraumatisme prin cădere de la înălţime. Medicii au depus toate eforturile de resuscitare, însă nu s-a mai putut face nimic”. Conducerea Spitalului Turceni a mai precizat că bărbatul va fi transportat la morgă, după ancheta criminalistică, pentru aflarea cu exactitate a cauzelor ce au produs decesul.

ITM Gorj a început o anchetă

Imediat după producerea accidentului de muncă, evenimentul a fost raportat Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. Inspectorii de muncă au început o anchetă pentru aflarea cu exactitate a cauzelor ce au dus la producerea accidentului, mai exact, dacă au fost respectate normele de protecţie şi securitate muncă. Inspectorul şef, George Romanescu a precizat că „bărbatul lucra la o conductă de gaze, a călcat pe un grătar şi a căzut cu grătar cu tot. Echipa de inspectori continuă cercetările, pentru a stabili în ce măsură normele de protecţia muncii au fost respectate de angajat şi angajator”. Acesta este cel de-al doilea accident de muncă, produs în incinta Complexului Turceni, în primul caz fiind vorba de o invaliditate temporară de muncă.

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -