Acasa / Eveniment / Accidentată pe trecerea de pietoni. Şoferul neatent sancţionat conform legii

Accidentată pe trecerea de pietoni. Şoferul neatent sancţionat conform legii

Un şofer neatent a accidentat o tânără de doar 20 de ani, chiar pe trecerea de pietoni. Acesta a sunat imediat la 112 pentru a anunţa evenimentul rutier. Între timp, la faţa locului a ajuns şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, oferindu-i fetei primele îngrijiri de specialitate. Ulterior aceasta a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, aflându-se acum în afara oricărui pericol. Şoferul neatent s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Evenimentul rutier a avut loc pe strada Victoriei din Municipiul Târgu Jiu, în apropierea magazinului de la Parângu. O tânără ce se angajase în traversarea străzii, prin loc special amenajat, a fost lovită de o maşină ce se deplasa cu viteză. Audiat de poliţişti, şoferul de 59 de ani, cu domiciliu în Austria, a recunoscut că nu a redus viteza atunci când s-a apropiat de trecerea de pietoni, deşi acest lucru era obligatoriu. Acesta a văzut-o prea târziu pe fata de doar 20 de ani, care a fost transportată imediat la unitatea spitalicească pentru îngrijiri medicale. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

,,Un bărbat de 59 de ani, cetăţean român cu domiciliu în Austria, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe strada Victoria, din localitate, nu a adaptat viteza în apropierea unei treceri de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, motiv pe care nu a observat la timp o tânără de 20 de ani, care traversa regulamentar, acroşând-o şi rănind-o uşor. Tânăra a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*