Accidente de muncă MORTALE la CE Oltenia: tragediile ultimilor trei ani

1
21

Accidentat la muncăDin 2014 și până în prezent, mai mulți angajați ai Complexului Energetic Oltenia și-au pierdut viața în urma unor accidente de muncă. Din păcate, nu a trecut un an fără ca astfel de tragedii să se întâmple! Mai jos aflați câte vieți au fost afectate de evenimentele dureroase.

Anul acesta, la CEO a avut loc un accident de muncă mortal, la Turceni: pe 23 februarie 2017 — un bărbat în vârstă de 52 de ani, angajat al Termocentralei Turceni din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a decedat după ce un scut al unui motor electric a căzut peste el. În urma accidentului, un alt angajat al unității a fost rănit la picioare. Pe 3 februarie 2016 — un angajat al unei societăți de prestări servicii pentru Complexul Energetic Oltenia a decedat după ce a fost implicat într-un grav accident de muncă petrecut în incinta Sucursalei Electrocentrale Turceni. Bărbatul a căzut în gol de la o înălțime de 14 metri și, deși a fost resuscitat timp de aproape o oră de către personalul medical sosit la fața locului, a decedat. Acum doi ani, au avut loc mai multe tragedii: pe 8 iulie 2015 — un muncitor în vârstă de 43 de ani a decedat după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el. Bărbatul, împreună cu un coleg, săpau un șanț pentru sistemul de canalizare din comuna Plopșoru, județul Gorj, moment în care malul de pământ s-a prăbușit peste ei. Pe 20 ianuarie 2015 — Un bărbat în vârstă de 58 de ani, angajat al Termocentralei Turceni din județul Gorj, a decedat după ce a fost strivit de un lift.

Pe 8 ianuarie 2015 — Un angajat de 55 de ani al Termocentralei Turceni din cadrul Complexului Energetic Oltenia a murit pe loc după ce un bulgăre de cărbune s-a desprins și l-a zdrobit. Pe data de 1 octombrie 2014, un bărbat în vârstă de 50 de ani, angajat al Carierei miniere Gârla, aparținând Termocentralei Rovinari din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a decedat după ce s-a electrocutat la un abzeter. Și pe 28 august 2014, un angajat al SC Electromontaj — Sucursala Pitești a decedat în urma unui accident de muncă produs pe raza comunei Plopșoru, județul Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here