19.5 C
Târgu Jiu
duminică, august 14, 2022
AcasăEvenimentAcțiuni ale polițiștilor gorjeni. Vezi ce au descoperit oamenii legii!

Acțiuni ale polițiștilor gorjeni. Vezi ce au descoperit oamenii legii!

Polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni punctuale pentru combaterea conducerii autovehiculelor cu viteză peste limita legal admisă și de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, la nivel județean.

Având în vedere dinamica accidentelor și gradul crescut de pericol social al acestor fapte, cât și necesitatea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și reducerii numărului și consecințelor accidentelor rutiere grave, polițiștii rutieri din tot județul au desfășurat acțiuni punctuale, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru depistarea/sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive, precum și a celor care depășesc limita legală de viteză.

Un alt obiectiv al acțiunilor a fost conștientizarea opiniei publice asupra dinamicii și consecințelor accidentelor rutiere. Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au avut în vedere identificarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier, care, prin încălcarea normelor rutiere, creează riscuri pentru siguranţa tuturor categoriilor de participanţi la trafic.

Polițiștii au utilizat autospeciale radar și aparate etilotest, etilometru și drugtest pentru înregistrarea vitezei, respectiv depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 555 de sancțiuni contravenționale, din care 297 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 pentru conducere sub influența alcoolului și 4 pentru depășire interzisă, în valoare totală de peste 98.000 de lei.

Magazine alimentare, amendate de inspectorii sanitar-veterinari, pentru lipsa igienizării

0
Trei magazine alimentare au fost amendat de către inspectorii sanitar-veterinari pentru mizeria găsită în aparatura...

Transportator de animale, amendat cu 12.000 de lei

0
Un transportator de animale a fost amendat cu 12.000 de lei de către inspectorii sanitar-veterinari....

Vești proaste pentru șoferii români!

0
Vor crește amenzile pentru lipsa rovinietei valabile, anunță bugetul.ro. Noile schimbări legislative vizează atât amenzile...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!