23.7 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăEvenimentAfaceriști italieni condamnați pentru legături cu mafia, cercetați penal de Poliția Gorj

Afaceriști italieni condamnați pentru legături cu mafia, cercetați penal de Poliția Gorj

Mai mulți oameni de afaceri italieni, care conduc o firmă ce a lucrat la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu, sunt cercetați penal de către Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Gorj. Italienii care se află în spatele firmei Impri Road Construction SRL, înființată în luna februarie a acestui an într-o comună din județul Mureș, au un bogat trecut infracțional și au legături cu mafia. Ion Lazăr, purtătorul de cuvând al IPJ Gorj, spune că s-a deschis un dosar penal față de Impri Road Construction: „Se află în lucru un dosar penal privind infracțiunea de abuzul de încredere prin fraudarea creditorilor. Au fost depuse mai multe plângeri“.

Asociatul unic și administratorul firmei Impri Road Construction este Edigio Riccardi, fiul lui este administrator și asociat unic. În realitatea, societatea ar fi controlată de tatăl acestuia, Luigi Riccardi, și unchiul său, Orlandino Riccardi, ambii fiind condamnați în mai multe rânduri pentru fapte foarte grave și legături mafiote. Cei doi italieni au petrecut mult timp în județul Gorj, la o pensiune cunoscută din Runcu și la hotelul firmei președintelui ALDE, Dian Popescu.

Firmele din Gorj, păcălite de italienii periculoși

Varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu pare o afacere în familie. Companie italiană Collini Lavori SpA a subcrontractat o serie de lucrări către societatea Impri Road Construction, care, la rândul ei, a închiriat o serie de utilaje de la mai multe firme din Gorj, printre care se numără: MAVITAN S.R.L., FABTONEL, ALISON, RANCASKI, ROYAL CAT PRESCON, TRANSALPIN 2008. Societățile gorjene nu și-au primit banii, deși au încheiat un plan de eșalonare a datoriilor semnat de către Luigi Riccardi, în calitate de director adjunct. Afaceriștii italieni s-au făcut nevăzuți de ceva timp și i-a lăsat cu buza umflată oamenii de afaceri din Gorj, unii dintre ei adresându-se poliției.

Caragea: „Nu-i cunosc și nu știu cu ce se ocupă”

Oamenii de afaceri păcăliți au mers la sediul firmei din Târgu Jiu a italienilor, care se află într-o casă de pe strada General Ion Dragalina, din Târgu Jiu, care aparține familiei fostului șef al Poliței Gorj, Viorel Caragea. Aici nu au găsit pe nimeni și, astfel, unii dintre ei au luat decizia de a se adresa instanței de judecată. Viorel Caragea susține că imobilul este al fiicei sale, Alina, care studiază în București și că a fost închiriat prin intermediul unei agenții imobiliare. Caragea susține că nu știa cine sunt italienii care conduc firma și de trecutul lor infracțional și, mai ales, de relațiile cu mafia: „Nu i-am văzut în viața mea. Nu-i cunosc și nu știu cu ce se ocupă. Casa a fost a bunicului soției mele și fiica mea are acte de donație. A stat cinci ani nelocuită și apoi a fost închiriată printr-o agenție cu care are contract unei firme. Habar nu aveam cine sunt. Firma respectivă există. Singura persoană cu care familia mea a ținut legătura este un contabil român. Eu nu am vorbit cu italienii niciodată“.

Faptele penale ale fraților Riccardi

Despre frații Riccardi s-a scris mult în presa din Italia, dar și în cea din România. Orlandino Riccardi a fost condamnat în Italia de 31 de ori, pentru fapte dintre cele mai grave: port abuziv de arme, extorcare și fabricare sau deținere de materiale explozive, ori asasinarea mafiotă a mecanicului Di Marco Andrea, implicare în traficul cu stupefiante ori reținerea lui pentru omor, delicte financiare, intimidări pentru câștigarea unor licitații, evaziune fiscală și încălcarea măsurilor preventive antimafia. Despre fratele său se știe că face parte din gruparea de tip mafiot „Mandico-Riccardi“. Conform autorităților din Italia, cei doi frați ar fi comis, în perioada 1991-1998, mai multe fapte de şantaj economic împotriva unui vânzător de utilaje tehnologice. În 2001, Orlandino a fost arestat și în România pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi alte infracţiuni economice, împreuna cu asociatul său. El ar fi povestit anchetatorilor despre relația sa apropiată cu fostul șef al Gărzii Financiare Mureș, Gheorghe Huțanu, căruia i-ar fi dat o sumă importantă de bani tot pentru a-l ajuta să iasă din arest.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, la cumpărături în Piața Centrală din Târgu Jiu

0
Aflat într-o vizită de lucru în județul Gorj, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat sâmbătă,...

Accident la Copăcioasa. O tânără a fost rănită

0
O tânără de 20 de ani a fost rănită, ieri, într-un accident care a avut...

Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în data de 10 și 12 august 2022

0
Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în data de 10 și 12 august, astfel:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!