Afaceristul Ovidiu Tender, din nou în fața instanței de judecată din Gorj

0
138

Cunoscutul om de afaceri Ovidiu Tender a fost miercuri, 16 septembrie, din nou în fața instanței de judecată din Gorj, după ce, în toamna anului trecut, acesta a fost eliberat din Penitenciarul Târgu Jiu după patru ani de la încarcerarea în dosarul Carom. Eliberarea sa a venit după o hotărâre a Judecătoriei Târgu Jiu.

Ovidiu Tender contestă acum pedeapsa stabilită pentru abuzul în serviciu, care a fost dezincriminat de Curtea Constituțională: „Este o contestație la executare pe care am inițiat-o în urmă cu un an, prin care cer să se constate că decizia Curții Constituționale cu privire la abuzul în serviciu trebuie aplicat și în cazul meu. Este vorba de o lege penală mai favorabilă, care a intervenit pe parcurs și care afectează doar urmările deciziei și nu decizia“.

Avocat acestuia, Mihaela Greblă, spune că pedeapsa primită inițial ar putea fi redusă: „Una dintre faptele pentru care a fost condamnat este cea a abuzului în serviciu. Contestația vizează și infracțiunea de constituire de grup infracțional organizat. Din pedeapsa totală aplicată ar urma să se deducă cea primită pentru abuz în serviciu“.

Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost condamnaţi, în luna iunie 2015, la 12 ani şi şapte luni de închisoare, respectiv 14 ani. Cei doi sunt acuzaţi că au preluat ilegal compania Carom SA Oneşti, pe care au prejudiciat-o cu 140 de milioane de lei.

 

„S-au amplificat niște afecțiuni“

 

Ovidiu Tender a vorbit și despre perioada petrecută în detenție: „Perioada de izolare nu este o situație normală sau una în care poți să spui că te-ai obișnuit. Evident, modul în care treci peste această perioadă ține de tăria psihică a fiecăruia și cred că am trecut fără să am urmări cel puțin psihice. Din punct de vedere fizic s-au amplificat niște afecțiuni“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here