Acasa / Eveniment / Afaceristul Ovidiu Tender, eliberat din Penitenciarul Târgu Jiu

Afaceristul Ovidiu Tender, eliberat din Penitenciarul Târgu Jiu

Cunoscutul om de afaceri, Ovidiu Tender, care a figurat în topul celor mai bogați români, a fost eliberat din Penitenciarul Târgu Jiu. Judecătoria Târgu Jiu a hotărât, săptămâna trecută, eliberarea condiționată, iar procurorii nu au contestat decizia. „Procurorul de ședință de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a pus concluzii de admitere a cererii de liberare condiționată, fără să explice motivele“, a explicat avocatul lui Ovidiu Tender pentru g4media.ro. Afaceristul era închis de aproxmativ patru ani, după o condamnare suferită în dosarul Carom.

Prejudiciul a fost de 140 milioane de lei

Ovidiu Tender se afla în spatele gratiilor din anul 2015. În acelaşi dosar a fost condamnat şi omul de afaceri Marian Iancu, un apropiat al lui Tender. Cei doi au fost găsiţi vinovaţi pentru înşelăciune şi spălare de bani. Marian Iancu a fost condamnat la 14 ani de închisoare. Alţi cinci inculpaţi au fost condamnaţi în acest dosar la pedepse privative de libertate.

Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica. Tender şi Iancu au fost acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 140 de milioane de lei, sumă stabilită la nivelul anului 2003. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au îndreptat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex către ale firme. Condamnările au venit în urma unui proces care a durat opt ani.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*