Acasa / Eveniment / Alte controale … alte amenzi

Alte controale … alte amenzi

Inspectorii de muncă au efectuat săptămâna trecută zeci de controale, fiind depistate numeroase nereguli. Amenzile aplicate au fost unele însemnate, cea mai mare sancțiune fiind pentru un angajator din Tg-Jiu pentru muncă la negru.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat, în perioada 11 – 15 noiembrie, 34 de controale, atât în domeniul relaţiilor de muncă, cât şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. În urma deficienţelor constatate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 88.500 de lei, fiind dispuse şi 148 de măsuri ce trebuie duse la îndeplinire de către angajatori, pentru intrarea în legalitate.

„Munca fără forme legale de angajare continuă să fie, din păcate, o practică frecventă. Săptămâna trecută, un angajator din municipiul Târgu-Jiu, cu profil fabricarea produselor de cofetărie, a fost amendat cu 20.000 de lei pentru folosirea în activitate a unui bărbat, fără a avea încheiat cu acesta un contract individual de muncă.” a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Controalele inspectorilor de muncă vor continua în perioada următoare iar cei care nu respectă legislația în vigoare riscă amenzi însemnate.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*