Amenzi de 74.000 de lei aplicate într-o singură zi pentru nerespectarea măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19

0
165

124 de firme și 43 mijloace de transport în comun au fost verificate de oamenii legii în privința respectării măsurilor de protecție pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. „Pentru neregulile constatate au fost aplicate 132 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de  peste 74.000  lei, din care 25 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totala de 1.500 de lei.

Alte 129 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la alte acte normative, respectiv OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și Legea nr. 12/1990,privind protejarea populației împotriva unor activități de producţie, comerț sau prestări de servicii ilicite. Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă“, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Gorj.

Acțiuni de informare

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, în următoarele spații publice: piețe, parcare piețe, stații mijloace de transport în comun, zone de promenadă-zona centru și parcurile din municipiul Târgu Jiu și localitățile din județul Gorj.

Alin Petre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here