11.5 C
Târgu Jiu
miercuri, martie 3, 2021
Acasă Eveniment Amenzi de sute de mii de lei aplicate de Poliţia Locală

Amenzi de sute de mii de lei aplicate de Poliţia Locală

De la începutul anului şi până în prezent, poliţiştii locali din municipiu au aplicat sute de amenzi, cele mai multe fiind pentru nerespectarea legii privind circulaţia pe drumurile publice.

politia-locala-1

Poliţiştii locali, în prima jumătate a acestui an, 998 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 211.990 lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice. Totodată, peste 900 de amenzi în valoare totală de 111.740 lei au fost aplicate pentru nerespectarea dispozițiilor în domeniul circulației rutiere pe domeniul public al municipiului Târgu-Jiu. În privința evidenţei, domiciliului, reşedinţei şi actelor de identitate ale cetăţenilor români, polițiștii locali au aplicat 385 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.400 lei. De asemenea, polițiștii locali din cadrul Serviciilor de Ordine Publică și Biroului Control Comercial au aplicat 350 de sancțiuni contravenționale, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 19/2002, în valoare totală de 10.983 lei pentru expunerea produselor de orice fel pe trotuare, căi de acces public, alei, în parcuri sau în orice alte spații decât cele amenajate pentru comercializarea mărfurilor. Tot în domeniul comercial, personalul cu atribuții a aplicat 95 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.200 lei, persoanelor juridice pentru nerespectarea dispozițiilor Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 298/2002 privind aprobarea regulamentului de funcționare a agenților economici, persoane fizice și juridice care desfășoară activități economice în municipiul Târgu Jiu. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru neafișarea autorizației de funcționare emisă de Primăria Municipiului Târgu-Jiu. Totodată, 304 procese verbale de sacționare au fost întocmite pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Amenzile au fost aplicate persoanelor fizice, valoarea totală a amenzilor fiind de 68 400 lei.

În atenția polițiștilor locali din cadrul Serviciului de Ordine Publică au fost și persoanele care au încălcat prevederile Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 192/2010 privind instituirea unor reguli referitoare la protejarea obiectelor de artă și de mobilier urban de pe raza municipiului Târgu-Jiu, fiind aplicate 38 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.000 lei.

Amendaţi pentru fumat

Polițiștii locali din cadrul Serviciilor de Ordine Publică ale Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu au mai aplicat de asemenea, de la intrarea în vigoare a Legii nr. 15/2016 privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 23 sancțiuni contravenționale. Amenzile au fost aplicate persoanelor fizice după ce au fost surprinse fumând în spații interzise de lege, cuantumul fiind de 1.400 lei. În ceea ce privește activitatea din cadrul Biroului Mediu și Disciplină în Construcții, în urma sesizărilor primite și activității specifice, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale persoanelor fizice, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, în valoare de 22.000 lei. Totodată au fost aplicate 5 amenzi și persoanelor juridice, cuantumul sancțiunilor contravenționale fiind de 7.000 de lei. Pe lângă activitățile specifice desfășurate de polițiștii locali, în primele șase luni ale anului 2016, la sediul instituției au fost primite 172 de sesizări scrise. Dintre acestea 112 au fost rezolvate, restul fiind în curs de soluționare.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente