spot_img
22.4 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăEvenimentAnchetă la SJU Târgu-Jiu, după moartea bebeluşului

    Anchetă la SJU Târgu-Jiu, după moartea bebeluşului

    Medicii de la Serviciul de Medicină Legală Gorj au comunicat rezultatele necropsiei bebeluşului decedat după naştere la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu și potrivit raportului, fătul prezenta o suferință fetală cronică, fără traumatisme obstetricale şi malformaţii, iar placenta şi cordonul ombilical erau impregnate cu meconiu. Investigațiile nu se vor opri însă aici.

    ancheta-spital

    Necropsia în cazul bebelușului decedat la câteva ceasuri după naștere, efectuată de medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu nu spulberă în totalitate semnele de întrebare și indignarea cu care rămâne familia. Concluziile finale vor putea fi trase însă de-abia după ce se va primi la Târgu-Jiu rezultatul analizării probelor trimise la IML Craiova. În această fază, necropsia stabilește că fătul prezenta o suferință cronică și că nu s-au înregistrat malformații. Alexandra Matei, de 28 de ani, din comuna Crasna, a ajuns la SJU Gorj, acuzând dureri abdominale. Medicii au decis abia a doua zi ca acesteia să-i fie efectuată operația de cezariană. Nou-născutul nu a mai putut fi însă salvat și a decedat la câteva ore de la naștere.

    Vasile Stanculete„În urma autopsiei s-a constat o suferinţă fetală cronică, fără traumatisme obstetricale şi fără malformaţii de niciun fel la făt. Fătul era la termen, iar macroscopic, medicul legist a comunicat o impregnare a placentei şi a cordonului ombilical. Au fost recoltate probe pentru examenele microscopice care se vor efectua la Serviciul de Medicină Legală Craiova”, a declarat Vasile Stănculete, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Suferința în cazul fătului a dat semne încă din perioada în care mama s-ar fi internat, mai spun reprezentanții Spitalului. Au fost făcute analize mamei și nu au existat premize pentru medici ca să intervină cu cezariana. Un cuvânt greu în investigaţia ce se derulează îl vor avea foile de observație ale mamei, dar competența o au doar organele de cercetare. Imediat după extragerea fătului, acesta ar fi schițat semne respiratorii. „Trebuie văzută foaia de observaţie, eu nu sunt organ de cercetare. S-a observat şi se pare că este consemnat în foaia de observaţie. Bătăile pe cord erau bune în momentul acela şi nu a determinat de niciun fel medicii să facă intervenţie chirurgicală să facă operaţie de cezariană. A ieşit cu indici Apgar 1, ceea ce înseamnă că a schiţat mişcări respiratorii şi că a fost predat pentru reanimare, secţiei nou-născuţi”, a mai spus medicul Vasile Stănculete. Rudele femeii dau în continuare vina pe medicii care, spune ele, s-au mișcat greoi și ineficient. Familia crede în continuare că bebelușul ar fi avut altă soartă dacă se intervenea prompt. Pe fir au intrat și procurorii și poliția, iar la nivelul spitalului s-a constituit o comisie care investighează decesul nou-născutului.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: