Angajat al ISU Gorj, condamnat pentru evaziune fiscală, pentru că filma la nunţi

0
663

Evaziune fiscală de proporţii la Târgu-JiuUn lucrător din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj a fost condamnat  la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de doi ani, pentru evaziune fiscală. Motivul îl reprezintă faptul că acesta realiza fotografii şi filme la nunţi şi alte evenimente, dar nu îşi declara veniturile obţinute în acest fel.

Cosmin M., de 42 de ani, a fost trimis în judecată, după o sesizare a ANAF. Sentinţa a fost emisă de către Tribunalul Militar Timişoara, având în vedere calitatea acestuia, de angajat al ISU Gorj. „Nu vreau să comentez. Prejuduciul de care am fost acuzat a fost achitat“, a spus acesta. Sentinţa nu este definitivă.

Condamnat pentru un prejudiciu de peste 11.000 de lei

Conform rechizitoriului, angajatul ISU a prestat activităţi în domeniul înregistrărilor audio-video sau prin fotografiere la diferite evenimente private, în perioada 2012-2016, fără a declara veniturile realizate. Potrivit legislaţiei fiscale, acesta avea obligaţia de plată a impozitului şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Lucrătorul de la ISU Gorj a fost depistat, în vara anului 2017, de reprezentanţii ANAF ca urmare a unor anunţuri de pe Facebook prin care îşi promova serviciile sub forma unui studiou de înregistrări. Organele de inspecţie fiscală au efectuat un control inopinat la locuinţa celui suspectat.

Reprezentanţii ANAF au stabilit o bază de impozitare prin estimare, ajungându-se la suma de 27.000 de lei. S-a dispus efectuarea unei expertize financiar-contabile, care a stabilit un prejudiciu de peste 11.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here