Acasa / Eveniment / Animale lăsate să moară de foame! Leșurile a 150 de oi și capre, îngropate într-o vale din Dănești

Animale lăsate să moară de foame! Leșurile a 150 de oi și capre, îngropate într-o vale din Dănești

Un număr de 150 de oi, capre, iezi şi miei, dar şi o cabalină vor fi îngropate într-o vale aflată într-o zonă greu accesibilă de la limita localităților Dănești și Țicleni. Animalele au murit din cauza lipsei de hrană.

„O echipă de control s-a deplasat la fața locului, la granița dintre localitățile Dănești și Țicleni. Un fermier din județul Dolj s-a localizat cu animalele la un conac, însă a fost surprins de zăpada mare și nu a mai putut să plece după furaje. Animalele au murit din lipsa hranei. Este vorba de o iapă și 150 de ovine“, a precizat Nicolae Călescu, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj. Proprietarul animalelor a fost amendat cu 400 de lei de către inspectorii sanitar-veterinari pentru că nu a avut condiții de bunăstare pentru creșterea animalelor.

Primăria Dănești, notificată

Reprezentanții DSVSA Gorj au informat Primăria localității Dănești cu privire la obligațiile care-i revin în această situație. „Am notificat Primăria Dănești și am primit o cerere pentru eliberarea terenului. Aceeași solicitare a fost depusă și la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj. Legea prevede că în zonele greu accesibile unde nu se poate ajunge cu mijloace auto cadavrele să se poată îngropa. Problema va fi rezolvată în regim de urgență“, a mai precizat Nicolae Călescu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*